"Babam Ehliyetsiz Bir Suriyeli Tarafından Öldürüldü!"

TAKİP ET

Emre Elturan adlı bir yurttaşın babası, ehliyetsiz bir Suriyeli tarafından öldürüldü.

Emre Elturan adlı bir yurttaş, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile babasına ehliyetsiz bir Suriyelinin çarptığını, kaza sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mehmet Elturan'ın 15 Nisan'da meydana gelen kaza sonrasında yoğun bakıma alındığını ve sonunda hayatını kaybettiğini belirten Emre Elturan, kazadaki kamyonun sürücüsü olan Yahya N.'nin ehliyetsiz bir Suriyeli olduğunu kaydetti.

Söz konusu Suriyelinin denetimli serbestlikle salıverildiğini belirten Emre Elturan, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yayımladığını belirttiği videoda, bu şekilde çok fazla kaza gerçekleştiğini, birçok ehliyetsiz Suriyelinin karıştığı kazalarda birçok yurttaşımızın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Aracın sahibi Abdülkadir K. ile başlatılan arabuluculuk görüşmesinin kazada babasını öldüren Suriyelinin Çin Virüsü'ne yakalandığı gerekçesiyle telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirten Elturan, Suriyelinin söz konusu görüşmeye de katılmadığını aktardı.

Suriyelinin Patronu 'Aracı Habersiz Almış' Deyip İşin İçinden Çekiliyor

16 Eylül'de dava duruşmasının olduğunu belirten Elturan, araç sürücüsünün avukatının herhangi bir ödeme yapmayacaklarını, Suriyelinin söz konusu aracı izinsiz ve habersiz biçimde aldığını belirttiğini kaydetti. Kazaya karışan Suriyelinin ifadesinde 2 bin lira maaş aldığını söylediğini belirten Elturan, aracı habersiz biçimde aldığına dair hiçbir şey söylemediğini ifade etti.

Araç sahibinin avukatının görüşmede lakayit tavırlar gösterdiğini, görüşme boyunca sigara ve çay içtiğini belirten Elturan, Suriyeliyi sigortasız ve güvencesiz biçimde çalıştıran işverene "Bu olay için konuşmuyorum sadece, niyet okuma yapamam. Gerçekte durumun sonucunun ne olacağını sürecin sonunda göreceğiz en nihayetinde. Ben şu an genel anlamda konuşuyorum, herhangi bir imada da bulunmuyorum. Bir kişi yanında Suriyeli çalıştırsa 2 bin liraya, işçi ücretlerinden tasarruf etmiş oluyor. Çünkü asgari ücretli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının maliyetinin yarısı bile değil. Belki 2 bin liradan da aşağıya çalıştıracak üstelik. Herkes böyle yapsın o zaman. Herkes böyle yapabilir. Hem sigorta yapmayacak hem mesai saatlerini uzatacak kafasına göre, kovunca da tazminat vermeyecek. Altına doğrudan veya dolaylı şekilde ya da farklı bir şekilde bir araç verecek ehliyetsiz olmasına rağmen sonra da bir ölüm gibi, bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gibi bir durum gerçekleştiğinde de 'Benden habersiz almış, benim suçum yok. Ben aradan çıkıyorum' böyle bir şey olabilir mi?" ifadeleriyle itiraz etti.

Devletin Suriyeliler konusunda başarısız politikalar izlediğini belirten Elturan, başka insanların da benzer şekilde hayatını kaybetmesinin önüne önlem alınırsa geçilebileceğini kaydetti. Polis ekiplerinin planlı biçimde çevirme yapması halinde çok fazla sayıda ehliyetsiz Suriyeliyi yakalayabileceğini aktaran Elturan, bütün vatandaşları kaldırımda yürürken dahi teyakkuzda olmaları konusunda uyardı.

Emre Elturan'ın babası Mehmet Elturan, kaldırımda yürüdüğü sırada Suriyelinin kullandığı kamyon tarafından öldürülmüştü.

Kaza görüntüleri için tıklayın.

Muhammed Âkif