Babanın Oğluna Fırlattığı Tava ve Tost Makinesi Silah Sayıldı

TAKİP ET

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi, baba A.Ü.'nün oğlu E.Ü.'ye fırlattığı tava ve tost makinesini silah olarak kabul etti.

Kayseri'de baba ile oğul arasında çıkan tartışma sırasında baba A.Ü., oğlunun başına tava ile vurdu, ardından da koluna tost makinesi fırlattı. Şikayet üzerine A.Ü. hakkında ‘basit yaralama’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında baba ve oğlu hazır bulundu. Duruşmada şikayetçi olmadığını söyleyen E.Ü., “Tost makinesi koluma değdi. Yemek tavasını kafama vurdu. ‘Ayı gibi yatıyorsun git çalış’ diyerek ölmüş anneme küfretti. Ben de küfretmemesini söyledim. Ardından bunlar meydana geldi. Şikayetçi değilim” ifadelerini kullandı.

Zor bir hayat geçirdiğini ileri sanık A.Ü. ise, “Olay günü telefonum bozuk olduğu için oğlumdan telefonunu istedim. Vermeyince, ‘Kimin malını kime vermiyorsun?’ diyerek sinirlendim. Tokat attım. Tespihimi savurdum ama değip, değmediğini görmedim. Çok pişmanım. Ancak zor bir hayat geçiriyorum” dedi.

Hakim, söz konusu eylemde kullanılan tost makinesi ve tavayı, silahtan sayarak, sanık A.Ü.’yü, ‘basit yaralama’ suçundan 187 gün karşılığı 3 bin 740 TL para cezasına çarptırdı. Sanığın önceki sabıkası nedeniyle cezası ertelenmedi.

tava ve tost makinesi silah sayıldı kayseri asliye ceza mahkemesi