Babası, Amcası ve Okul Müdürünün de İçlerinde Bulunduğu 20 Kişinin İstismarına Uğrayan Genç Kıza Tehdit

TAKİP ET

İstanbul'da yaşayan 16 yaşındaki kız çocuğu; babası, amcası, kuzenleri ve okul müdürünün de içlerinde bulunduğu 20 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını belirtti.

İstanbul'da yaşayan 16 yaşındaki bir kız çocuğu, 8 Aralık 2020 tarihinde okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası ve kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Küçük kızın şikayetinin ardından olayda adı geçen şahıslar ifade verdi. Orhan Veli Ortaokulunda çalışan Okul Müdürü E.A., Görsel Sanatsal Öğretmeni H.D., ve İnkılap Tarihi Öğretmeni T.S., amca A. S., baba T. S., ve babanın arkadaşı olan 7 kişi iddiaları kabul etmedi. İfadeleri sonrası amca A.S., baba T.S., ve babanın arkadaşı olan 7 kişi 25 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Olayda adı geçen  kuzen İ. S. ve kuzenin arkadaşları A.Y., A.Ç., B.A., F. R., F.A., A. Y., ve M.K. de iddiaları reddetti. 

İstismarla suçlanan kişilerin iddiakarı reddetmesinin ardından öğretmenler görevlerine devam ederken, istismarı gerçekleştiren bazı kişiler de soyadlarını değiştirerek şehirden taşındı. 

''Baban Bile Sana Bunu Yapıyorken Seni Bizim Elimizden Kim Alabilir?''

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, okul müdürü E.A, öğretmenler H.D ve T.S hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla iddianame hazırladı. Öğretmenlerinin istismarının 2017’de başladığını belirten kız çocuğu, “Bizden bilgi formu isteyen H.D, formu doldurduktan sonra beni yanına çağırdı, babam ile aramın nasıl olduğunu, babamın cinsel eylemlerde bulunup bulunmadığını sordu. Ben de başımı salladım. Bu olayın ardından birtakım evrakları incelemek için yanına gittiğimde bir anda belimden tutarak kucağına çekip oturttu. Ben de hemen kalkarak odadan ayrıldım. H.D., bana ‘çağırdığımda geleceksin, itiraz etmeyeceksin, baban bile bunu sana yapıyorken seni bizim elimizden kim alabilir’ şeklinde konuştu” ifadelerini kullandı. 

16 yaşındaki mağdur kız çocuğu, okul müdürü E.A’nın kendi odasında, öğretmen T.S’nin ise Fen laboratuvarında kendisine istismarda bulunduğunu belirtti. Öğretmenlerin istismardan sonra kendisinin notlarını yükselttiğini belirten kız çocuğu, tehdit ve zorlamayla çok sayıda kişi tarafından istismara uğradığını ifade etti. 

Tehdit Ediliyorlar 

Mağdurun ablası M.B., olayın henüz sonuca vardırılamadığını, süreç boyunca istismarı gerçekleştiren kişiler tarafından tehdit edildiklerini belirterek, “Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine karşın şüpheliler tutuklanmadı. Suçu işleyen zanlılar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. 6 aylığına çocuk için koruma kararı verildi. O da bitti. Bu çocuğu şimdi kim koruyacak. Baba, ‘Eviniz bombalanabilir. Bu işten vazgeçin. Eşine araba çarpabilir. Evinize silahlı saldırı olabilir’ diyerek beni tehdit etti. Benim kardeşimin yan sınıfta okuyan arkadaşı da öğretmenleri ve abisi tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. Ona da yardım ettik ancak kurtaramadık. Cinsel istismara uğrayan bir kız daha var o da teyzemin kızı. Bu kız da ablasının eşi tarafından cinsel istismara uğruyordu. Onu da ailesi köye götürdükleri için artık kıza ulaşamıyoruz. Diğer iki kız için çok üzülüyoruz, onları kurtaramadık. Yetkilerden rica ediyorum; diğer iki kız çocuğunu kurtarın. Bütün şüphelilerin bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

istanbul 16 yaş amca abba istismar okul müdürü öğretmen tehdit 16 yaş