Babasını Öldüren Genç Kıza İlk Duruşmada 8 Yıl 9 Ay Hapis

TAKİP ET

Aralık ayında İstanbul Ümraniye'de babasını öldüren Cansel Dilara Kınalı'ya 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Aralık ayında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde meydana gelen olayda babasıyla tartışan Cansel Dilara Kınalı (20), babası Mustafa Emre Kınalı'yı (48) bıçaklayarak öldürmüştü.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cansel Dilara Kınalı, olayın olduğu tarihte uyuşturucu madde krizine girerek eve geldiğini söyledi. Evde annesi ve babası olduğunu belirten Kınalı, "Bir buçuk yıl önce ayrılmışlardı ama babam 9 yaşındaki kardeşim bizde kaldığı için eve gelmişti. Ona görünmemek istediğim için odama geçtim. Bu sırada babam odaya geldi. Aşırı alkollüydü. Kapıyı tekmeleyip açtı" dedi.

Odaya giren babasının kendisine ağır hakaretler ettiğini söyleyen Kınalı, mutfaktan aldığı bıçağı rastgele savurduğunuu söyledi. Kendisini gözyaşları içinde savunan Kınalı, "Asla ve asla öldürme amaçlı yapmadım. Öldürmeyi düşünmedim. Öldüğüne inanmadım bile. Yaklaşık 1 ay öldüğünü idrak edemedim. Uyuşturucu madde krizinde eve geldim. Ben sadece annemi ve kendimi korumak istedim. Babam alkol kullanıyordu ve geçimsiz biriydi. Benimle hep tartışırdı, şiddete dayanamıyorum. İlk küfrü de babam etti. Ben sonrasında ettim" diye konuştu.



Cansel Dilara Kınalı'nın halası Fatma Seyhan Çelebi ise sanıktan şikayetçi olmadığını, anne Betül Yıldırım ise eski eşinin alkol aldığını, kızına hakaret ettiğini, kızının "Gelme üzerime" demesine rağmen maktulün üzerine gittiğini söyledi.

Davayı ilk celsede karara bağlayan mahkeme, Cansel Dilara Kınalı'yı 14 yıl hapse mahkum etti. Sözlü tartışmayı Mustafa Emre Kınalı'nın başlatması ve odaya girerek devam ettirmesini dikkate alan mahkeme, haksız tahrik olduğuna kanaat getirerek ve sanığın pişmanlığını da göz önünde bulundurarak Cansel Dilara Kınalı'yı "Haksız tahrik altında neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 8 yıl 9 ay hapse mahkum etti.

babasını öldüren genç kıza ilk duruşmada 8 yıl 9 ay hapis mıstafa emre kınalı cansel dilara kınalı