Babasının Cinsel İstismarına Maruz Kalan Melisa Döngel: Annem ''Baban Seni Öldürür'' Dedi

TAKİP ET

Yıllar boyunca babasının cinsel istismarına maruz kalan oyuncu Melisa Döngel'in ifadesi ortaya çıktı.

Küçük yaşlardan itibaren babasının cinsel istismarına maruz kalan oyuncu Melisa Döngel'in ifadesi ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre Döngel, lise birinci sınıftan itibaren babasının istismarına maruz kaldı. Babasının tehditleri ve annesinin umursamazlığı sebebiyle yıllarca istismara boyun eğmek zorunda kalan Döngel, sonrasında babasından şikayetçi oldu. Yıllarca istismar edildiğini ve şiddet gördüğünü belirten Döngel ifadesinde, "Annem inanmadı. 'Polise gitme babanı alırlar sonra bırakırlar olan sana olur, seni öldürür' diyordu. Annem ve babam gözümün önünde evcilik oynamaya devam etti. Evde durmamak için sürekli çalışıyordum. Maruz kaldığım istismarı sadece anneme değil arkadaşlarıma da anlattım. İlk cinsel tacizime de Lise 1'de maruz kaldım.

Artık tahammül edecek sabrım kalmadı. Ben artık dik durmaktan sıkıldım. Bir şey olmamış gibi yaşamaktan çok yoruldum. Çok bunaldım. Kendimi 30 yaşında gibi hissediyorum. Çocukluğumu yaşayamadım hiç. Arkadaşlarım parkta oynarken ben, 'Bu adamdan nasıl kurtulurum' diyordum. Hep gitmek istedim, kardeşimi düşündüm. Bu saatten sonra nasıl anne olacağım? Nasıl evleneceğim? Bir gün kızım olursa babasıyla nasıl evde bırakırım?" dedi.

Ajansa Gittikten Sonra Değişti

Döngel'in şikayeti üzerine gözaltına alınan baba A.D. ise ifadesinde, "Gitmesini istemedim. Ajansa başladıktan sonra davranışlarında değişiklikler oldu. Neden hakkımda böyle bir suçlamada bulunduğuna anlam veremiyorum. Ben kızımı seven bir babayım. Komşularım nasıl biri olduğumu bilir, istenirse sorulabilir" ifadelerini kullandı.

Eşini savunan ve kızının istismara uğradığını öğrenince ''Baban seni öldürür, ben istismar falan görmedim'' diyen anne N.D. de ifadesinde, "Kızım 2 yıl önce bana babasının kendisine tacizde bulunduğunu söyledi ama görmediğimden inanmadım. Bir sabah kızımın yanında gördüm, ne yaptığını sorduğumda 'Para veriyordum' dedi. Eğer eşim yaptıysa ben de şikayetçiyim" dedi.

Bardağın Yeri Değişse Döverdi

Döngel, babasının en ufal olaylarda bile şiddet uyguladığını belirterek,  "Evde hep kavga gürültü olur. En basitinden bir suyun yeri değişse gelip tekme tokat döver bizi. Bir keresinde sırf arkadaşımla parka gittim diye kolumu kırdı. Korkumdan hastanedeyken merdivende düştüm" ifadelerini kullandı. 

Kendimi Öldürmeye Kalktım

Babasının tehditlerine ve istismarlarına maruz kaldığı dönemde defalarca intihar etmeyi denediğini söyleyen Döngel, "Babam sürekli oyunculuğumu bitirmekle, okuldan almakla tehdit ettiği için bir şey diyemiyordum. Kendimi öldürmeye bile kalktım. Kaç kere hastaneye kaldırıldım hatırlamıyorum. Sonra pişman oldum 'Neden kendime bunu yaptım' dedim. Ama engel olamıyordum" dedi.

Tutuklanan A.D. hakkında 'zincirleme olarak üst soyun çocuğa cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

 

 

 

melisa döngel istismar taciz tecavüz babası annesi inanmadı açıklama ifade