Babasının Tecavüzüne Uğrayan 16 Yaşındaki Çocuk İntihar Etti

TAKİP ET

Antalya'nın Serik ilçesinde babasının tecavüzüne uğrayan M.B. intihar etti.

2 Temmuz 2021 günü intihar girişiminde bulunan 16 yaşındaki M.G., Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye giden anne F.T., kızının defalarca babası M.B.'nin tecavüzüne uğradığını ve bunalıma girerek intihar ettiğini öğrendi.

Bunun ardından Ekim 2020'de boşandığı İbrahim B. hakkında suç duyurusunda bulunan F.T., mahkeme kararıyla kızının velayetini aldı. Pedagog eşliğinde verdiği ifadede M.B., Aralık 2020'de babasıyla birlikte Kumluca'ya gittiklerini ve kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Bir gün sonra yakalanan İbrahim B., gözaltındayken rahatsızlandığını söyleyince götürüldüğü hastaneden kaçtı. Ocak 2022'de polise teslim olan İbrahim B. tutuklandı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İbrahim B., 30 yıl hapse mahkum edildi. Karara ilişkin açıklama yapan F.T.'nin avukatı Yasin Sarı, "Her ne kadar sanığa 30 yıl ceza verilmiş olsa da sanığın kişiliği, adli sicil sabıka kayıtları ve fiildeki kastın ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda, asgariden ceza verildiği için ilgili istinaf mahkemesine cezanın artırılması için müracaatta bulunduk. Verilen cezayı az buluyoruz" dedi.

babasının tecavüzüne uğrayan 16 yaşındaki çocuk intihar etti antalya serik manavgat ibrahim