Babasıyla 'Kardan Anıtkabir' Yapan Hira Okuluna Babasının Yaptığı Araçla Gitti

TAKİP ET

Daha önce babasıyla birlikte kardan Anıtkabir yapan ve ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetiyle Ankara'ya gelerek Anıtkabir'i ziyaret eden Hira bu yıl okula da babasının yaptığı araçla gitti.

Atatürk sevgisiyle gündeme gelen Hira Karahan, bu yıl okula babasının hurda parçalardan yaptığı araçla gitti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Yeni Mahalle semtinde yaşayan Hira ve inşaat işçisi babası Mehmet Şerif Karahan geçtiğimiz yıl ocak ayında kardan Anıtkabir ve Aslanlı Yol yapmıştı.

Kardan Anıtkabir'in önünde Hira ile birlikte verdiği pozların sosyal medyada yayılması sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hira'yı Ankara'ya davet etmiş ve Hira Anıtkabir'i ziyaret etmişti.

Karahan tarafından hurda parçalardan yapılan araç 750 kilogram ağırlığında ve 25 beygir gücünde, saatte 60 kilometre hız ulaşabiliyor.

Bir buçuk yılda yaptığı aracın 20 litre benzinle 150 kilometre gidebildiğini belirten Karahan aracıyla bugün kızı Hira'yı okuluna götürdü. 

9 yaşındaki Hira ise "Arkadaşlarım arabayı çok beğendi ve inceleyip içinde oturdular. Babamı çok seviyorum. Bundan sonrası da benim için eğlenceli olacak. Hafta sonları ise arabamızla gezmeyi düşünüyoruz" dedi.

Babasıyla 'Kardan Anıtkabir' Yapan Hira Okula Babasının Yaptığı Araçla Gitti