'Baby Shark' Şarkısıyla İşkence Yapılan Mahkum Ölü Bulundu

TAKİP ET

ABD'de 'Baby Shark' adlı çocuk şarkısı defalarca dinletilerek işkenceye uğradığı gerekçesiyle gardiyanlara dava açan John Basco, pazar günü cezaevindeki hücresinde ölü bulundu.

ABD'de Gardiyanlar Christian Miles ve Gregory Butler’ın, Kasım-Aralık 2019’da bazı mahkumları duvara karşı kelepçeleyip iki saat boyunca ayakta durmaya zorladığı ve bu sırada "Baby Shark" şarkısı dinlettiği ortaya çıkmıştı. 

Bu muameleye maruz kalan John Basco, Daniel Hedrick ve Joseph Mitchell adlı mahkumlar gardiyanlara ve Oklahoma yetkililerine 2019’da dava açmıştı. Bir yıl sonra yapılan soruşturmada mahkumların iddiaları doğrulanmıştı.

Gardiyanlar Miles ve Butler’la, olayla ilgilisi bilgisi olduğu halde harekete geçmeyen  Christopher Hendershott, görevden alınmıştı. 

Dava Açan Mahkum Ölü Bulundu

Mahkeme süreci devam ederken serbest olan 48 yaşındaki Basco, uyuşturucu ticaretiyle ilgili gelen bir şikayetin ardından geçen perşembe günü yakalanarak Oklahoma Gözaltı Merkezi’ne götürüldü. Pazar günüyse Basco hücresinde ölü bulundu.

Yetkililer, Basco’nun ölüm nedeninin belli olmadığını ve adli tıpta inceleme yapılacağını belirtti. Cezaevi sözcüsü Mark Opgrande, ölümde herhangi bir suç unsuru olmadığını ve aşırı dozda uyuşturucu ihtimalinin araştırılacağını söyledi.

Basco’nun avukatı Cameron Spradling ise ölümü “rahatsız edici” bulduğunu söyledi. Konu hakkında soruşturma başlatılması çağrısı yapan Spradling, “Baby Shark’la işkence kurbanlarından biri, gelişinden sonraki üç günde öldü” dedi.

 

baby shark şarkı işkence abd hapishanede işkence