Bacanağını Öldürmüştü: İç Güveysiydim, 17 Yıldır İçime Attım

TAKİP ET

Bolu'da bacanağı Süleyman Özdemir'i öldüren Fatih Erbaş, müebbet hapis cezası aldı.

2020 yılı Haziran ayında Bolu'nun Gerede ilçesinin Demirciler Mahallesi Sincan Caddesi'nde meydana gelen olayda, miras tartışması yüzünden aralarında husumet bulunan Fatih Erbaş (39) ve bacanağı Süleyman Özdemir (49) arasında tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüşünce otomobilinden pompalı tüfek alarak Özdemir'e ateş açan Erbaş, bacanağını başı ve bacağından vurdu. Bacanağı Süleyman Özdemir'i öldürdükten sonra Gerede Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan Fatih Erbaş hakkında açılan davada karar verildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Fatih Erbaş son savunmasında Süleyman Özdemir'le aralarında 17 yıldır husumet bulunduğunu belirterek "İç güveysi olarak aileyle birlikte yaşıyordum. 17 yıl bana hak etmediğim şeyleri yaşattılar. Bir insanı öldürecek birisi değilim. Olay günü bacanağım ve diğer akrabalar evime sopa demirlerle gelip bana saldırmak istediler. Ben de kendimi savundum ve pompalı tüfekle ateş ettim" dedi.

Öldürme kastı taşımadığını belirten Erbaş, "Eşim ise sürekli olarak 17 yaşındaki oğlumu istemiyor ve evden kovuyordu. Bu olaydan önce de oğlumu evden kovdu. Bunları hep içime attım. Cezaevindeyken, ziyaretime gelen kızlarım, ‘Baba ne zaman eve geleceksin’ diyerek soruyor. Eşim ise hep sinirli birisiydi. 4 çocuğuna bakamadığı için böyleydi. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbaş "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bacanağını Öldürmüştü İç Güveysiydim 17 Yıldır İçime Attım