Badeci Şeyh 'Rıza Var' Denilerek Tahliye Edildi

TAKİP ET

"Badeci şeyh" Süleyman Işık'ın müritleri ile cinsel ilişkiye girmesine ilişkin davada serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Süleyman Işık adlı şeyhin genç müritleriyle cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Işık'ın mürtlerinden biri olan R.T., Işık'ı M.K. adlı "molla" ile sevişirken gördükten sonra bu durumu sorgulayınca M.K.'den "Şeriatta haram olan, tarikatta helaldir. Hocama teslim oldum. Bırak hapsi, cehenneme bile girerim" yanıtını aldı.

R.T.'nin arkadaşı Y.A., Işık'ın istismarına uğradığını, Işık ve A.K. isimli müritle toplu ilişki yaşadıklarını öne sürerken A.K. de bu iddiaları teyit etti.

Işık'ın istismarına uğramasına rağmen şeyhinden hiç kuşku duymayan H.Ç. ise "Şeyhiniz oğlancı, öğrencileriyle yatıp kalkıyor" şeklinde hakaretlere maruz kalıyordu.

R.T., A.K. ve Y.A.'nın aralarında bulunduğu 5 mürit, tarikatta erkeklere cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin Kasım 2017'de BİMER'e ihbar yapınca başlayan yargılamada Işık'ın evinde cinsel içerikli görüntüler bulundu.

Işık 2018'de tutuklanarak hakkında cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, basit cinsel saldırı ve müstehcenlik gibi suçlardan dava açılırken, Işık kendisini müritlere define aramalarına izin vermediği için iftiraya uğradığını söyleyerek savundu.

Yargıtay 62 Yıl 3 Ay Hapis Kararını Bozdu

Süleyman Işık'ın Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını duyan lise öğrencisi T.M. 6. şikayetçi oldu. 1999 doğumlu T.M., babasının ölümünün ardından bunalıma sürüklenerek tarikata girmiş, Işık'ın züccaciye dükkanında cinsel istismara uğramıştı. Işık T.M.'yi zorla öpmüş, "Dilimden emdiğinde ileride şeyh olacaksın. İlim aktaracağım" demişti.

Cinsel saldırılarından ötürü 62 yıl 3 ay ceza verilen Işık hakkındaki mahkumiyet kararları Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından 11 Şubat 2021'de bozuldu.

Yargıtay'ın kararında "Kendisini din alimi olarak tanıtan sanığın oral ve anal yoldan gerçekleştirdiği cinsel ilişki eylemlerinde cebir ve tehdit kullanmadığı gibi mağdurların da bu yönde bir iddialarının bulunmaması, sanığın kendisine itibar edilmesini sağlamak amacıyla sarf ettiği sözlerin aldatıcı nitelikten uzak olması ve eylemlerini mağdurların rızası ile gerçekleştirdiğinin anlaşılması karşısında..." denildi. Yargıtay'ın kararının açıklandığı gün Işık serbest bırakıldı.

Aynı zamanda Işık'ın istismar ettiği bir başka genç S.M.Y.'yi istismar etmiş, 2016 yılının Kadir Gecesi'nde "Mevlana ile Şems de bunu yapıyordu" diyerek cinsel ilişkiye girmeye kalkmıştı.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Badeci Şeyh Rıza Var Denilerek Tahliye Edildi Yargıtay 62 Yıl 3 Ay Hapis Kararını Bozdu