BAE Prensi Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in yıllar sonra Türkiye'yi ziyaret edeceği ileri sürüldü.

Reuters'a açıklamalarda bulunan ve isimleri açıklanmayan iki Türk yetkili, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in Türkiye'ye ziyarette bulunacağını söyledi.

Türk yetkililer, Zayid'in yapacağı ziyarette Erdoğan ile de görüşmesinin planlandığını belirterek görüşmede ikili ilişkilerin, yatırımların ve bölgesel gelişmelerin masaya yatırılacağını açıkladı.

Sonrasında Türkiye'den de "üst düzey bir ziyaretin" gerçekleşeceği ve Şeyh Muhammed'in ziyaretinin "ikili ilişkilerin daha da iyileştirilmesine katkı yapacağı" belirtildi.

Konuya ilişkin ne Birleşik Arap Emirlikleri'nden ne de Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama gelmedi.

BAE-Türkiye İlişkileri 15 Temmuz Sonrası Bozuldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da giriştiği ve akamete uğrayan terör saldırısı sonrasında BAE-Türkiye ilişkileri bozulmuş, BAE'nin 15 Temmuz darbe girişiminde payı olduğu ileri sürülmüştü.

Sedat Peker'in AKP'yi suçlayan açıklamalarda ve ifşalarda bulunmasıyla birlikte BAE ve Türkiye ilişkileri süratle gelişmeye başladı. Erdoğan, ilk olarak BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayid ile Ağustos ayında görüşmüş, sonrasında ise Veliaht Prens ile Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğu biliniyor. BAE Türkiye ilişkilerinin yeniden düzelmeye başlaması ile Peker'in video yayımlamasının yasaklaması peş peşe yaşanmıştı.

BAE Prensi Türkiye'ye Geliyor sedat peker