BAE: Türkiye'de Alım Yapmak İçin Harika Bir Zaman

TAKİP ET

AKP iktidarının ekonomi politikaları ile TL'nin yaşadığı değer kayıpları yabancıların iştahını kabartıyor.

AKP iktidarının ekonomi politikalarıyla Türk lirası tarihi değer kayıpları yaşıyor. Türk halkı her geçen gün fakirleşirken AKP, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin varlıklarını yok pahasına satıyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden sonra BAE, Türkiye'de yatırım yapmak üzere 10 milyar dolarlık fon ayırmıştı.

Financial Times'a konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Yatırım Fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, Türk Lirası'ndaki zayıflık sebebiyle uzun vadede düşünüldüğünde Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman olduğunu ifade etti.

Türkiye'de gıda, finans ve lojistik alanlarla ilgilendiklerini belirten Suwaidi, Türkiye Varlık Fonu'yla -Fon'un kendi portföyünde bulunan bazı şirketler dahil- 'birkaç fırsat' üzerindeki görüşmelerin çoktan başladığını da ekledi. 

Financial Times'ın haberinde Türkiye'nin TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çekilirken, Suwaidi'nin "Türkiye'nin buna rağmen çekici bir yatırım olasılığı sunduğunu" söylediği ifade edildi.



 

birleşik arap emirlikleri erdoğan yatırım türkiye varlık fonu türk lirası