Bağdat'ı Baypas Ederek Kürtçü Barzani Aşiretiyle Petrol Alışverişi Yapan AKP'ye Rekor Ceza

TAKİP ET

AKP'nin Türk milletinin başına açtığı zararlar bitmek bilmiyor. Kuzey Irak petrolünü, Bağdat'ın izni olmadan, Kürtçü Barzani Aşiretiyle yaptığı alışverişlerle topraklarımıza getiren AKP yüzünden Türkiye 1.4 milyar dolar ceza ödemeye mahkum edildi.

Bağdat yönetimi, Türkiye'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaptığı petrol sevkiyatının izinsiz olduğu gerekçesiyle 30 milyar dolarlık tazminat davası açtı ve mahkeme tarafından haklı bulundu.

1.4 Milyarlık Tazminatı Türk Milleti Ödeyecek

Karar'ın haberine göre, Irak Petrol Bakanlığı'nın Türkiye'ye karşı açtığı dava, 30 milyar dolardan fazla tazminat talebiyle sonuçlandı. Mahkeme, Türkiye'nin 2014-2018 yıllarını kapsayan 4 yıllık dönem için Irak'a 1.4 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi. Bu kararın ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden yapılan petrol sevkiyatı da durduruldu. Ancak 2018 sonrasını kapsayan dönem için davanın görülmeye devam edeceği bildirildi.

Irak Petrol Bakanlığı, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin kararını memnuniyetle karşıladı ve kararla birlikte petrol ihracatından tek yetkilinin Bağdat yönetimi olduğunun tescil edildiğini belirtti.

Bu kararla birlikte Türkiye, Irak'a karşı ödeme yapacak ve Irak'ın petrol ihracatının kontrolünün Bağdat yönetiminde olduğu kesinleşti.

 

bağdat Erbil petrol uluslararası tahkim mahkemesi 1 4 milyar dolar akp