Bağdat'ta Bazı Restoranlara Türklerin Girmesi Yasaklandı

TAKİP ET

Irak'ta Türklere karşı ırkçılık zirve yaptı.

Irak'ın kuzeyindeki Zaho'da gerçekleştirilen ve sivillerin öldüğü saldırının ardından Türkiye, Kürtçü terör örgütü PKK/YPG ve İran'a yakın yayın organları tarafından hedef gösterildi.

Irak hükümetinin resmi olarak Türkiye'ye nota vererek Ankara'dan özür talep etmesi ve Türk ordusunun tüm güçlerini Irak topraklarından çekmesine yönelik çağrı yapmasının ardından Türk makamlarından yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin sivilleri asla hedef almadığı belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak hükümetinin terör örgütü propagandasına alet olmaması ve olayın aydınlatılması için ortak çalışma yapılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Dohuk'taki Saldırı Hakkında Açıklama


Buna karşın İran destekli Şii dini liderlerin çağrılarıyla Irak'ta Türkiye karşıtı hareketler hız kazandı. Necef'teki Türkiye Vize Merkezi'ne saldırı düzenlenerek kapıda yer alan Türk bayrağı indirildi. Türk bayrakları ve Erdoğan posterlerini ayaklar altına alan protestocular, Bağdat'taki eski büyükelçilik binamıza saldırdı. Şu an Türk Büyükelçiliği'ne ait bir kültür merkezi olan binaya giren Araplar Türk bayrağını indirerek yaktı. Büyükelçiliğe girmeye çalışan Araplarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Irak'ta Türk Karşıtı Protestolar Devam Ediyor: Eski Türk Elçiliği Binasındaki Türk Bayrağı İndirildi


Bunların ardından Irak'ın başkenti Bağdat'ta bazı restoranlara Türk vatandaşlarının girmesinin yasaklandığı bildirildi. Bir işletmenin kapısına "Türklerin girmesine izin verilmiyor" yazısı asıldı.

bağdat ırak restoranlara türklerin girmesi yasaklandı