Bağımsız Devlet Topluluğu'nda 2023 Yılı 'Rus Dili Yılı' İlan Edildi

TAKİP ET

Eli kanlı Rus Diktatörü Vladimir Putin, 26 Aralık'ta St. Petersburg'da düzenlenen BDT zirvesinde, Rus dilini BDT'nin çok uluslu devletlerini bir arada tutan güçlü bir birleştirici güç olarak nitelendirdi. Bunun üzerine pek çok ülke 2023 yılını "Rus Dili" yılı ilan etti.

Eli kanlı Rus Diktatörü Vladimir Putin, 26 Aralık'ta St. Petersburg'da düzenlenen BDT zirvesinde, Rus dilini BDT'nin çok uluslu devletlerini bir arada tutan güçlü bir birleştirici güç olarak nitelendirdi. Bunun üzerine Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi Türk yurtları da dahil olmak üzere 2023 yılı "Rus Dili Yılı" olarak kabul edilecek. 

Diktatör Putin şöyle konuştu: 

"Halklarımız gerçekten de birçok şeyle birbirine bağlı: ortak bir tarih, manevi kökler, kültürlerin, değerlerin ve geleneklerin iç içe geçmesi ve tabii ki çok uluslu örgütümüzü bir arada tutan Rus dili... Daha önce zirvelerden birinde Rus Dili Yılı'nı 2023'te Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde düzenlemeye karar verdiğimizi hatırlatırım. Bu girişimi desteklediğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum."

"Etnik gruplar arası iletişim dili olarak dilin statüsünü desteklemek, korumak ve geliştirmek, kültür alanındaki başarılarımızı mümkün olan her şekilde teşvik etmek için çok kapsamlı bir önlem programı geliştirildi. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, BDT devletlerinin manevi ve kültürel karşılıklı zenginleşmesine katkıda bulunacaktır "

Kazak Diktatörü Kasım Cömert Tokayev, Putin'den sonra yaptığı konuşmasında BDT ülkelerinde Rus dilinin rolünün sorgulanmaması gerektiğini söyledi.

“BDT'deki dilsel alanın güçlendirilmesi kalıcı bir öneme sahiptir. Rus dilinin rolü elbette sorgulanamaz.  2023'te Bağımsız Devletler Topluluğu'nun kültür başkentinin  St. Petersburg da üye ülkeler arasındaki kültürel bağların güçlendirmesini sağlayacak"

Putin Kasım Cömert Tokayev diktaör bağımsız devletler topluluğu rus dili Rusça