Baharda Yarı Başkanlık Referandumu Gelebilir İddiası

TAKİP ET

Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici, son günlerde süren yüzde 50+1 tartışmasına ilişkin yeni bir iddia öne sürdü.

Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici, son günlerde süren yüzde 50+1 tartışmasına ilişkin yeni bir iddia öne sürdü.

Gezici, "İktidar büyük ihtimal mart-nisan ayında bir referandum getirecek. Bir anayasa değişikliği ve onun içinde seçim kanunu değişikliği planlayan bir iktidar var. Böylece 40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz" dedi.
 
Habertürk TV yayınına katılan Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici, bir süredir devam eden 50+1 tartışmalarına ilişkin konuştu. 

Gezici, baharda bir referandum beklediğini söyledi.

"40+1'lik Sistemle Yarı Başkanlığa Dönmeyi Planlayan Bir İktidar Görüyoruz"

Seçim öncesinde yapılacak bu referandum ile seçim yasasında da değişiklik yapılacağı ve yüzde 40+1 oy alanın cumhurbaşkanı seçileceği bir model getirileceğini iddia eden Gezici, "50+1 sisteminin zorluğunu yaşayan iktidar büyük ihtimal mart-nisan ayında bir referandum getirecek. Bir anayasa değişikliği ve onun içinde seçim kanunu değişikliği planlayan bir iktidar var. Böylece 40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz. Çünkü ülkede yaşanan sorunların sorumlusu olarak artık 50+1 sistemi görülmeye başlandı" yorumunu yaptı.

40+1 50+1 murat gezici anayasa değişikliği referandum