Bahçeli 2009'da da Erdoğan'ın 'Ensesindeymiş'

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2009 yılında da Tayyip Erdoğan'ın "ensesinde" olduğu ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Alparslan Türkeş Vakfının Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Alparslan Türkeş'in doğum günü vesilesiyle düzenlediği Mevlid-i Şerif ve anma programına MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki kalabalık grubun yaptığı saldırıya ilişkin Mansur Yavaş'ı hedef göstermiş ve "Mansur Bey artık dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır, her gün de takip edeceğim" demişti.

MHP İl Başkanı Saldırdı, MHP Lideri Bahçeli, Mansur Yavaş'ı Tehdit Etti


8 Kasım 2009 yılında düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi 9. Büyük Kurultay'ı öncesinde konuşan Bahçeli, Erdoğan'ın "tek adamlığa soyunduğunu" belirttiği açıklamasına verdiği cevapta "Zannediyor ki görkemli salonla yüksek paralarla düzenlemiş olduğu bir salonda teknolojinin imkanları ve yandaşlarının çığırtkanlığıyla MHP'ye saldırırken bozkurtların korkacağını sineceğini, inine çekileceğini zannediyor. Yanılıyorsun Sayın Başbakan, bozkurtların nefesi ensende olacak" demişti.

Gelişen süreçte 1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanlığı için başlayan yarışta Erdoğan ile süratle yakınlaşan Bahçeli, Türkiye'yi o çok eleştirdiği "tek adamlık" sistemine götürdü ve tüm yetkilerin toplandığı Cumhurbaşkanlığı makamına Erdoğan'ı getirerek MHP Genel Başkanlığı koltuğunu korumayı başardı.

mhp genel başkanı devlet bahçeli 2009 yılında da erdoğan erdoğanın ensesindeymiş