Bahçeli 'Analar Bacılar Kurultayı'nda Konuştu

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Analar Bacılar Kurultayı'nda yaptığı açıklamalarda "bölücü kebapçılar" sözlerine açıklık getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Analar Bacılar Kurultayı"nda yaptığı konuşmada "bölücü kebapçı" çıkışına açıklık getirdi.

Annelerin Eylül 2019'da HDP Diyarbakır il binası önünde başlattığı oturma eylemini hatırlatan Bahçeli, "Çocuğunu HDP’liler aracılığı ile dağa kaçırıldığını söyleyen Hatice ana ilk taşı atmış, evldına kavuşmuştur. Evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 250’ye ulaşmıştır. Dağa kaçırılanlardan 32’si geri dönmüştür. HDP terörizmin siyasi organizasyonudur. HDP’nin ön kapısından giren arkadan silahlanarak çıkmaktadır. Hiç kimse aklımızla alay etmesin. HDP ile ortaklık PKK ile ortaklıktır" dedi.

"Kürt kökenli kardeşlerim bu oyunu bozacaktır. HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir. PKK’nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır. Bunlar çocuk kaçakçısı, uyuşturucu kaçakçısıdır. Bölücü teröristler bölücü siyasiler gibi hesap verecektir" diyen Bahçeli, daha önce söylediği "bölücü kebapçılar" sözüne ise şu sözlerle açıklık getirdi:

"Hiç kimse aklımızla alay etmesin. Bir yandan yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, bir yandan kebap yiyen kebapçılardır."

Kadına Şiddet Sorunu Çözülmeden Hayat Bize Zindan

Kadına şiddet sorununa da değinen Bahçeli, geçtiğimiz yıl 527 Türk kadınının cinayete kurban gittiğini belirterek "Gerekçesi ne olursa olsun; kadına şiddet sorunu çözülmeden, uzanan vahşi eller kırılmadan, daha da önemlisi şiddete müzahir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmeden hayat bize zindandır. Kadın cinayetleri kesilmeden insanlık değerlerini ağzımıza almayı hak göremeyiz. Akan kanı durdurmalı, şiddet ve cinayetlere yol açan sosyal, ekonomik, psikolojik açmazları mutlaka rehabilite ve tedavi etmeliyiz. Aksi halde kadına şiddetin dozajındaki artış, Allah muhafaza, toplumsal huzur, asayiş ve dengeyi hepten mahvedecek, geriye sadece yıkım ve harabeden başka bir şey kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli Analar Bacılar Kurultayı'nda Konuştu Hiç kimse aklımızla alay etmesin Bir yandan yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden bir yandan kebap yiyen kebapçılardır