Bahçeli, Babacan'ın Seçim Hamlesini Övdü: 'Çok Zeki Hareket Ediyor'

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli, DEVA Partisi lideri Babacan'ın seçim hamlesini övgüyle karşıladı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün iftar yemeğinde kendisini yakından takip eden gazetecilerle buluştu.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında çok sert bir üslup kullandığını belirterek "Tarihe kayıt düşen üsluplardır. Tavsiyem, Türkiye gergindir, ekonomik yönden önemli sıkıntıları vardır, uzun yıllar terörle karşı karşıya kalmıştır, komşu ülke ve coğrafyalarda sıcak savaşlar ve çatışmalar yaşanmaktadır. Böyle bir ortam içerisinde Türkiye’nin istikrara ve yumuşak bir iklime ihtiyacı var" dedi.

"Helalleşme Önemli Bir Kavramdır"

Kılıçdaroğlu'nun bir süredir yumuşatıcı bir iklimi olduğunu belirten Bahçeli, son konuşmasına anlam veremediğini belirterek "Mesela bunlardan bir tanesi ‘helalleşme’ kavramı. Bu önemli bir kavramdır. Helalleşmek o kadar kolay olmaz, olursa da kardeşlik doğar helalleşmeden. Şimdi helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye’de helalleşmeyle başlayan kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Yola devam ederken de ‘Kim varsa çıksın, önümden çekilsin, çekilmezse şöyle olur, böyle olur’ diyor. O zaman dinleyen kişiler bu tür cümlelerde adres ararlar, ‘Acaba kime söylendi, niçin söylendi?’ Bu adresi içeride mi ararlar, yoksa dışarıda mı? İçeride bulurlarsa çok farklı sonuçlar doğar parti açısından. Dışarıda bulurlarsa o zaman da onu yönlendiren merkezlerin tahriki, tahribi söz konusu oluyor gözükür. Bayramdan sonra helalleşmeyi kavgalaşmadan sıyırıp bayramlaşmaya dönüştürmesinde yarar var. Bu Türkiye’de siyaseten Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri açısından önemli bir döneme de işaret eder" ifadelerini kullandı.

Halk TV Dikkatli Olsun: Böyle Bir Kavgada Kılıçdaroğlu Kaybeder

"Kavga geçmişte yapılmıştır. Nelerin yapıldığını yaşayanlardanız. Sosyal maliyeti çok olmuştur. Yuvalar yıkılmış, gaziler, mağduriyetler, mahkumiyetler, şehitler, hayatını kaybeden insanlar olmuştur. Şimdi böyle bir süreçten gelen ve hala kavganın nerede bittiğine dair kanaatleri tam oluşmamış insanların bazı konularda çok dikkatli olması lazımdır" diyen Bahçeli, "Halk TV de dikkatli olsun. 6-7 Eylül olayları, 3 devrimcinin idam edilişini sürekli körükleyerek, ortamı kızıştırmanın, geçmişteki kavgayı tahrik edici ifadeler kullanmanın bir felakete gideceğinin farkına varmalılar. Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" şeklinde konuştu.

"Gönlümde Yatan AKP Genel Başkanı'dır"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine "Gönlümde yatanı başkasıyla paylaşmak doğru bir şey değil. Benim gönlümde yatan Cumhur İttifakı’nın adayı AKP Genel Başkanı’dır. Şimdi adayımız o iken ‘Şöyle olsun’ demek gönül kayması olur, o da sağlıklı olmaz. Gönül kayması çok önemlidir, risklidir, çok da zararlıdır. Onun için gönlümüzü bir yere vermişiz" dedi.

Akşener'in "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" diyerek İttihat Terakki sloganlarıyla yaptığı Gezi konuşmasına da değinen Bahçeli, "Bunların içinde istibdattı, şuydu, buydu... Yani ‘Ağaç keseceğiz’ diye gidiyorsunuz, kurşun atıyorsunuz. Bunun neresinde ‘istibdat’ diye yazıyor? Yeni merminin adı 7. 65 mi, istibdat mı?" dedi.

"Ali Babacan Çok Zeki Hareket Ediyor"

DEVA Partisi lideri Babacan'ın seçime partilerinin kendi adıyla ve logosuyla girme kararına ilişkin Bahçeli "Dağılma değil, çok zeki hareket ediyor. Yeni siyasi partilerle alakalı Seçim Kanunu’nu dikkate alarak, bugünden işaret veriyor. Altı kişiyle bir yere varılamayacaksa o zaman tek başına nasıl seçime girip, sonuç alacağını şimdiden düşünüyor ve uyarıyor. Demek ki beşine de aynı uyarı gelirse ortada altı diye bir şey kalmaz" şeklinde konuştu.

Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını talep eden kanun teklifine ilişkin bir soruya cevap veren Bahçeli, "Bunun arkası, önü yok. İhanetin arkası ve önü yok. Ya kendisi ‘TBMM benim Meclisim değildir’ diyecek veya Meclis gereğini yapıp bunu atacak. Nereye gitmek istiyorsa Ermenilerin hangi diasporasında kim varsa orayla temasa geçmesi lazım. Kendisine tavsiyem Amerika’ya gitmesidir" ifadelerini kullandı.

devlet bahçeli ali babacan seçim hamlesini övdü çok zeki hareket ediyor mhp deva partisi meral akşener iftar kemal kılıçdaroğlu gönlümde yatan erdoğan akp genel başkanı