Bahçeli Biden'a Seslendi: ''Cumhur İttifakı'nı Nasıl Yıkarım'' Diye Hesap Yapmayı Bırak

TAKİP ET

Devlet Bahçeli, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasıyla gündeme gelen Joe Biden'a tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarına ilişkin konuşmasında 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'a seslendi. Bahçeli, Beyaz Saray'da Cumhur İttifakını yıkmak için planlar yaptığını öne sürdüğü Biden'a "Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen parti grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde: "Ayaklarımıza pranga vurmak için kuyruğa girenleri diri umutlarımızla süpüreceğiz. Alayını birden silindir gibi ezip geçeceğiz. Tarih sahnesinde onlar yokken biz vardık. Gün gelecek onlar yine olmayacak, ancak biz yine olacağız. Kıtalarda bizim sözümüz geçerken kıyıda köşede yer bulmak için çırpınanlar bugün bize medeniyet dersi vermeye çalışıyor.
Çıkarcılar iş birliği yapıyor, hainler güç birliği yapıyor, hamdolsun dağları devirir, çağları çevirir, yine de bunları mahvı perişan ederiz. Terör örgütleriyle görülecek bir hesabımız vardır. Devran dönüp hesap vakti geldiğinde bunlara müsamahalı davrananlar tıpkı onlar gibi alçak olacaktır.

Terörle mücadelenin şirret faillerini deşifre etmek, bunların yüzüne ayna tutmak şarttır. Bir yandan elimizi sıkmak için öne çıkan, diğer yandan kolumuzu kesmek için ön alan ülkelerin iki yüzlü tavırları iyice canımızı sıkmıştır. Müttefik sandıklarımızın asıl gayesi boyun eğmemizdir. Kim kiminle yürüyor açıklıkla görüyoruz. Bizim asıl inancımız şudur, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.''

Ermeni Lobilerinin Desteğini Almak İçin ''Soykırım'' Dedi

Konstantinopolis kelimesini de kullanan Biden'a tepki gösteren Bahçeli, "Tarihimizi sorgulatmayız. Milletimizi yargılatmayız. Milli şerefimizi sonu ölüm bile olsa tartışmaya açtırmayız. ABD'nin yeni başkanı, seçim döneminde Ermeni lobilerinin desteğini almak için sözde soykırımı tanıyacağını duyurmuştur. Sonunda lobilerin oyuncağı olduğunu, tarih cinayeti işleyerek, yalana sımsıkı sarılarak ispat etmiştir. Biden'ın 24 Nisan 2021 tarihli yazılı açıklaması tarihe kara bir leke gibi düşmüştür. Türkiye-ABD arasındaki diyalog köprülerini dinamitlemiştir. Bizim sorunumuz ABD halkıyla değil, Beyaz Saray'a çöreklenmiş zulüm bekçileriyledir. Biden hakikatten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır.

Bir de Konstantinopolis ibaresini kullanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nda böyle bir isimlendirme ile anılan bölge veya şehir yoktur. Bizim İstanbulumuz vardır ve dünyanın en büyük Türk kentidir.

Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak. türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz'' ifadelerini kullandı.

 

joe biden abd beyaz saray devlet bahçeli mhp tbmm grup toplantısı konuşma cumhur ittifakı yıkma plan