Bahçeli: Bozkurt İşaretiyle Fotoğrafları Servis Edilen Saldırganın Bağlantıları Açığa Çıkarılmalıdır

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Onur Gencer adlı bir saldırgan, bugün HDP İzmir il binasına yaptığı saldırıda, partide çaycılık yapan annesinin yerine bir günlüğüne işe gelen Deniz Poyraz'ı kurşunlayarak katletmiş, emniyetteki ifadesinde ise Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim demişti.

Olay sonrasında ise saldırganın SADAT tarafından eğitim verilmiş bir şahıs olduğu öne sürülmüş ve bozkurt işareti yaptığı bazı fotoğrafları servis edilmişti.

Devlet Bahçeli, Twitter'dan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu vahim olayın içyüzü mutlaka deşifre edilmeli, önü ve arkası aydınlatılmalıdır. HDP'li yöneticilerin, Halk Tv'nin program akışını planlayan ve tahrikleri canlı tutan kişilerin sahip oldukları bilgi, belge ve bulguları derhal adli ve emniyet birimlerine ulaştırmaları şarttır. Saldırı gerçekleştikten hemen sonra, elinde tuttuğu silahı ve bozkurt işaretiyle fotoğrafları servis edilen saldırganın kararlılıkla üstüne gidilmeli, bağ ve bağlantıları, irtibat ve ilişki ağları hiçbir tavsamaya meydan vermeden araştırılmalı ve açığa çıkarılmalıdır. Bundan sonraki soruşturma ve kovuşturma safhalarının her aşamasına özel izin alarak katılmalarını beklediğimiz HDP'li ve CHP'li yöneticiler, konuyu istismar eden gazeteci ve televizyoncular ne biliyorlarsa anlatmalı ve gerçeğin ortaya çıkışına sonuna kadar hizmet etmelidir" dedi.

Sağ duyu çağrısı yapan Bahçeli, "HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir. Türkiye sokakta bulunmamıştır, sokak aralarında cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi buna yeminlidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli Bozkurt İşaretiyle Fotoğrafları Servis Edilen Saldırganın Bağlantıları Açığa Çıkarılmalıdır