Bahçeli: Cumhur İttifakı'nın Sevabına da Günahına da Ortağız

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nda çatlak, patlak olmaz, ama ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanların varlığı ise her türlü izahtan varestedir" dedi.

Konuşmasında uzun uzun Cumhur İttifakı'nın faziletini anlatan Bahçeli, geçtiğimiz günlerde söylediği "Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür" sözlerini hatırlatarak "Bu mülahazamın, bu kanaatimin neresi yanlıştır? Neresinde Cumhur İttifakı’na soğuk veya mesafeli bakış hakimdir?" dedi.

Bahçeli, "Şunu herkes bilmelidir ki, hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz, kanca beraber olacağız" diye konuştu.

Fehmi Koru'yu "FETÖ'cü" diyerek hedef alan Bahçeli, "Yüzde 50+1 kaos olmasın diye belirlendi, bunu da mı inkar ediyorsunuz?" 

50+1 Tartışmaları: Cemil Çiçek'in Açıklamaları

"Altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları için seri toplantılar düzenlediği bir dönemde, tesadüfe bakınız ki, Sayın Çiçek’in beyanatı her anlamda dikkat çekicidir. Ve bize göre kuşku vericidir" diyen Bahçeli şunları söyledi:

"Hem teorik olarak hem fiili uygulamaları açısından Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50+1 oyla seçilmesi meşruiyet sancılarını baştan ortadan kaldıracak, demokrasi güvenliğini de temin ve teyit edecektir.

Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir, ne var ki buradan başlayacak bir tartışma, hatta taviz yeni yönetim sisteminin işleyiş ve ilerleyişini melezleştirip sakatlayacaktır.

Bize göre bu tartışma gereksiz ve şu an için yersizdir. Henüz yapmamız gereken pek çok şey vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla derinlik ve işlerlik kazanmasına, yerleşip olgunlaşmasına çabalamak varken, yüzde 50+1 üzerinden farklı bir tartışma sayfası açmak sistemin itibar ve inandırıcılığını da zedeleyecektir."

mhp genel başkanı devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nın Sevabına da Günahına da Ortağız