Bahçeli'den TTB'ye: Gidişleri Olsun da Dönüşleri Olmasın

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın bitirmek üzere olduğu tartışmayı yeniden alevlendirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yurt dışına giden doktorlar için "Varsın, gidiyorlarsa gitsinler" şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

Erdoğan'dan Yurt Dışına Giden Doktorlara: Gidiyorlarsa Gitsinler


Erdoğan'ın açıklamasının ardından tepkiler yükselmiş ve yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin.  Çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır" dedi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı: Bu Ülkenin Hekimlerine Hem Vefa Borcu Hem İhtiyacı Vardır


Erdoğan'ın açıklamasının ardından bazı AKP'liler doktorlara yönelik nefret dolu paylaşımlarını apar topar silmişlerdi. 

Erdoğan'ın Geri Vitesi AKP'lilerde Baş Dönmesi Yaptı: AKP'li Başkan Paylaşımını Sildi


Tartışmalara ilişkin partisinin grup toplantısında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer bu ülkede gitmesi gereken varsa o da TTB’nin yönetimine çöreklenmiş bir avuç bölücü ve Türkiye karşıtıdır. Haydi buyursunlar, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın” diye konuştu.

Gidişleri Olsun da Dönüşleri Olmasın

"Şimdi de diyorlar ki hekimlerimiz Türkiye’yi terk ediyorlarmış, bilmiyorlar ki kalpleri vatan sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği yoktur" diyen Bahçeli, "TTB’ye bakarsan Türkiye sağlıkta çoktan iflas bayrağını çekmiştir. Eğer bu ülkede gitmesi gereken varsa o da TTB’nin yönetimine çöreklenmiş bir avuç bölücü ve Türkiye karşıtıdır. Haydi buyursunlar, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın. Onların dışında da gitmek isteyen varsa yolları açık olsun. Mevlana gibi, 'Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük; bir başka bahar için sadece yaprak döktük' deriz" ifadelerini kullandı.

"NATO'cu" Açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bazı siyasi partilerin S-400'leri gündeme taşımasını "başkalarına alet olmak" olarak niteleyen Bahçeli, "Bu ülke ne çektiyse, Amerikalılardan daha çok Amerikancı olanlardan, NATO'dan daha çok NATO'cu davrananlardan, AB'den daha çok AB'ci geçinenlerden çekmiş, çekmeye de devam etmektedir" dedi.

Rusların Ukrayna'yı işgalinin ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye acilen S-400'lerden kurtulmalı" demişti. 

Akşener'den Rus Saldırganlığına Tepki: Türkiye S-400'lerden Acilen Kurtulmalı

Emoji Tartışması: "Ergen Gibi Davranmayı Bırak"

MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşıma CHP lideri Kılıçdaroğlu şu emojiyle yanıt vermişti:



Grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun emojisine de yanıt veren Bahçeli, "Bizim bir Twitter mesajımızı alıntılayarak emojiyle cevap vermiş. Ne demekse bu emoji? Sayın Kılıçdaroğlu emojiyi bırak, ergenler gibi davranmaktan vazgeç. Emelin nedir, hedefin nedir onu söyle" dedi.

devlet bahçeli mhp grup toplantısı erdoğan doktorlar varsın gidiyorlarsa gitsinler gidişleri olsun da dönüşleri olmasın natocu çekmiştir bu ülke