Bahçeli Enkaz Altından Kurtulan Çocukların Yaşamasını Metafiziğe Bağladı

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ilgili olarak, depremde kurtulan çocukların manevi bir mesaj ve metafizik sembol olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle ilgili olarak, depremde kurtulan çocukların manevi bir mesaj ve metafizik sembol olduğunu belirtti.

Bahçeli, depremde yaşanan mucizelerin Allah'ın lütfu olduğunu ve her yaş grubundaki insanların hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide gidip geldiğini vurgulayarak, merhum Sezai Karakoç'un aynı konuda yazdığı bir alıntıyı da paylaştı.

Bahçeli şöyle konuştu:

 "Deprem felaketinde nice mucizeler de yaşanmıştır. Hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide gidip gelen, sonra da gün yüzüne çıkarılan her yaş grubundaki kardeşimiz hepimiz için manevi birer emanettir. Her biri hikmeti sınırsız olan Allah’ın lütfudur. Kahramanmaraş depreminde özellikle çocuklarımızın, bebeklerimizin kurtuluşu manevi bir mesaj, metafizik bir sembol değil midir? Rahmetle andığım merhum Sezai Karakoç, aynı hususu 19 Ağustos 1966 Varto depreminden sonra yazmış ve şöyle seslenmişti: '...Ölüm, görünüşte kendine en yakın olanlara dokunmadı da en uzak olanları alıp götürdü."

Çocukların Kurtulması Metafizik Bir Sembol Müdür?

Hayır değildir. 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'den Prof. Dr. Levent Yamanel, uzun saatler sonucu enkaz altından sağ çıkarılan çocuklara ilişkin, “Çocuklar ve bebekler daha az vücut alanına sahip ve bu nedenle daha küçük yerlere sığabildiklerinden daha az travmaya maruz kalabiliyorlar. Yine erişkinlere nazaran susuzluğa daha dirençlidirler. Bu nedenlerle erişkinlere oranla yaşam şanslarının daha yüksek olduğu görülmektedir” açıklamasını yaptı. 

Devlet Bahçeli MHP metafizik deprem çocuk enkaz altında