Bahçeli-Erdoğan Görüşmesi Sonrasında İki Partinin Kurmayları Erken Seçim Tarihini Konuştu İddiası

TAKİP ET

Kulislere yansıyan bilgiye göre toplantıda, 2023 seçim takvimi ele alındı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun aktardığı habere göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşme sonrası, Erdoğan’ın partisinden bazı kurmaylarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Kulis bilgisine göre toplantıda, 2023 seçim takvimi ele alındı. Daha önce 18 Haziran 2023 olarak açıklanan seçimin, 14 Mayıs ya da öncesine alınmasının değerlendirildiği ileri sürülüyor. 

14 Mayıs ve öncesine yönelik olası kararın, 2023’teki Kurban Bayramı ve üniversite sınavı tarihleri nedeniyle alınacağı iddia ediliyor.

Kurban Bayramı tatili 29 Haziran-2 Temmuz tarihlerine denk geldiği, bu tarihler öncesinde “yurttaşların hac vazifesini yerine getirmek isteyeceği, seçimlerin 18 Haziran’da yapılması durumunda Hacca gidecek yurttaşların oy veremeyeceği” değerlendiriliyor.

Aynı tarihlerde üniversiteye giriş sınavlarının da yapılacağına işaret edilirken seçimler için en uygun tarihin 14 Mayıs ya da öncesi olduğu  kaydediliyor.

Habere göre her iki partinin kurmayları da 14 Mayıs’ta yapılacak bir seçim için “daha büyük bir ihtimal” değerlendirmesini yapıyor.

bahçeli erdoğan erken seçim erken seçim tarihi seçim tarihi