Bahçeli 50+1 Şartının Kaldırılmasına Karşı Çıktı

TAKİP ET

Bahçeli MHP grup toplantısında konuşuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 şartına ilişkin açıklamalarından sonra gözler Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı Devlet Bahçeli'deydi. 

Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. İşi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürel bir reçete hiç değildir değildir. Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Ancak her yönetim sisteminin bir özü vardır, bunun tartışılması da öngörülemez sorun ve sıkıntılara yol açmaktadır.

Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya ziyaretinden dönerken yüzde 50+1 oy sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri, tutarlı ve anlamlıdır. Fakat bu konuda bizim geçmişten bugüne söylediğimiz sözler, yaptığımız açıklamalar hiç değişme göstermemiştir.

Dikkat buyurunuz milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun tamamını temsil edecek Cumhurbaşkanı seçiyoruz."

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

"Coğrafyanın mesajı, tarihin akış istikameti milletin şuuruyla kavrandığı takdirde Türk vatanına hiç kimse zarar veremeyecektir. Fırat'ın batısı Fırat'ın doğusuyla dengelenir. Karabağ'dan Kudüs'e Gazze'den Kahire'ye gelişen her menfi hadisenin gelip dayandığı yer Türk vatanıdır. Kaotik meselelere karşı "Bizi ne ilgilendirir" dediğimiz gün bağrımıza hançerin saplandığını çok geçmeden görürüz.

Dün sancağımız olan Gazze'nin bugün felaketine sırt dönmemiz, suskun kalmamız milli ve manevi emanetlerimize saygısızlık olacaktır. Gazze'yi Kudüs'ten Kudüs'ü İstanbul'dan ayırmak boşuna kürek çekmektir. Filistinli masumların gözyaşları telafi edilmelidir. Haksızlık karşısında suskun kalmak, dilsiz şeytanlıktır. Zulme sessizlik de aynı şekilde zulümdür.

Bu beni alakadar etmez dediğimiz gün bu millete ihanet etmiş oluruz. MHP bu milletin sevdalı yüreği olmaya yeminlidir. Filistin’in huzuru Türkiye’nin huzurudur. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarıdır."

Ayrıntılar geliyor...

bahçeli Filistin israil ırak suriye MHP