Bahçeli Hakaret Davası Açtığı Mehmet Alkan İçin Neler Söylemişti?

TAKİP ET

Mehmet Alkan'ın MHP liderine hakaretten para cezasına çarptırılması Bahçeli'nin bundan sadece birkaç yıl önce Alkan ve Alkan'ı hedef gösteren AKP'liler ile ilgili söylediklerini akıllara getirdi.

Türkiye, siyasilerin 180 derecelik açıya hakimiyetlerini ve usta işi manevra kabiliyetlerini ibretle izlemeye devam ederken bu tabloya her geçen gün yeni bir örnek eklenmeye devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de birkaç yıl içerisinde değişen çizgisi, kamuoyu için benzer bir örneği ifade ediyor. Bahçeli'nin son olarak eski Yarbay ve şehit Ali Alkan'ın ağabeyi Mehmet Alkan'a karşı hakaret davasını kazanarak Alkan'ın para cezasına çarptırılmasına vesile olması bir kez daha geçmiş tarihli açıklamalarının gündeme gelmesine neden oldu.

Bahçeli, aynı isim için davayı açtığı 2019 yılından sadece 4 sene önce bambaşka bir manzara çizmiş ve Alkan'ı şehit kardeşinin cenazesindeki açıklamaları nedeniyle eleştiren AKP'lileri şeref mahrumiyeti, müfterilik ve Kürtçü terörü Türkiye'nin başına bela etmekle suçlamıştı.

İşte sosyal medyada tekrar tekrar paylaşılan o açıklamalar:

"Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, saray yönlendirmeli AKP troller iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup “ne mutlu şehit anaları” nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP’nin yenilmiş Türkiyesi. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK’yı başımıza çıkaran hainler, Öcalan’a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır."

 

devlet bahçel eski yarbay mehmet alkan ali alkan şehit ali alkan mhp hakaret davası