Bahçeli Hamas'a Sahip Çıktı: Bize Göre Halkını Savunuyor

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hamas'ı 'terör örgütü' olarak niteleyenlere tepki göstererek, 'Bize göre halkını savunuyor' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup konuşmasını yapmaması dikkat çekmişti.

 Bahçeli, partisinin yayın organı Türkgün gazetesine konuştu.

Türkiye’nin Hamas’a bakışını eleştirenlere tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

“Hamas’a terör örgütü gözüyle bakılması yanlıştır, art niyetliliktir, iki yüzlülüktür. Hamas’ın çok yönlü değerlendirilmesi başka, terör örgütü yaftası vurmak başkadır. ABD’nin PKK-PYD-YPG-FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ilişkisi milletimizi ve beşeriyeti kaygılandırmaktadır. Bu ülkenin terör örgütleriyle arasına mesafe koyması müttefiklik namusu adına tarihi, hukuki ve demokratik sorumluluğudur. Bize göre Hamas halkını savunuyor. Terör örgütü arayanlar, elini tutup silah ve mühimmat verdiği bölücü hainlere bakmalıdır.”

Bahçeli, "Adına ister Gönüllü Kudüs Sevdalıları densin, isterse de Gönüllü Kudüs Bozkurtları, zulmün karşısındadır, nitekim kahramanlar ihtiyaç hasıl olursa Zeytin Dağı’ndan Kudüs’e bakmasını, Gazze’deki bebekleri cesaretleriyle muhafaza etmesini bileceklerdir. Bu sözlerimden kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın. İlk kıblemizin şerefini korumak yeri gelirse görevimizdir. Buna da hazırız" dedi.

bahçeli hamas bozkurtlar