Bahçeli MHP Grup Toplantısında Konuştu

TAKİP ET

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Erken Seçim

"Demokrasi bu ülkeyi düşkün göstermenin bahanesi olarak gösterilemeyecektir. Destek arayanlar, iktidar vizesi için güç merkezlerinden medet umanlar zillet çukurundadır. Hırslarına yenik düşenler heveslerinin kurbanı olmaktan kurtulamazlar. CHP'nin durumunu başka nasıl izah edilebilir. İP'in süngü düşkünü hali nasıl açıklanır. Erken seçime karşı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu'na ne olmuştur? 1 yıl içinde değişen nedir? Kılıçdaroğlu'nun erken seçim zorlaması hangi karanlık muhaliflerin siparişidir?

ABD'nin bazı körfez ülkeleriyle hain senaryo üzerinde kafa yorduğuna dair iddialar havalarda uçuşmaktadır. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmayı amaçlayan örtülü operasyonlar, asimetrik tahrikler yoğunluk kazanmıştır. Kılıçdaroğlu ve yandaşları bu operasyonun siyaset ayağıdır. Biden'ın dümen suyuna gelen, kanlı teknesine binen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin erken seçim isteği melanetin sözüdür. Türk milleti böylesi bir tuzağa düşmeyecektir. Oyun büyük, oyun sinsi, oyun karanlıktır. CHP Genel Başkanı bir an önce seçime gidilmesini istiyor, belli ki acelesi var. Daha da çirkefleşerek 'Milletten korkulur mu?' diye soruyor. Asıl milli irade kalpazanının bizatihi zihniyeti olduğunu unutmuşa benziyor.

Mafyayı Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı gören Kılıçdaroğlu, terör örgütlerinin neşesi, Türkiye düşmanlarının nesnesi olduğunu görmüyor. CHP yönetimine siyasi propaganda üretiminin kimin yaptığı herkesçe bilinmektedir. Kılıçdaroğlu masal anlatmasın, ruh ikizi haline döndüğü mafyaya baksın. Mafyanın CHP'ye, tetikçi köşe yazarlarına nasıl nüfuz ettiğini bilmeyen kalmamıştır. CHP yönetimi öyle bir hale gelmiştir ki zehirli mantar gibi her dedikodunun etrafında biterler. Tek ayak üstünde kırk yalan söylerler. Kılıçdaroğlu fazla celallenme, heveslenme. Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Seçimlere 754 gün vardır. Milletin zillet ile hesaplaşmasına 2 yıl 24 gün vardır. Bunu kiralık aklından sakın çıkarma. Demedi deme, adam sözü dinle"

Terörle Mücadele

"2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisinin fırtınadan nasıl çıkma başarısı gösterdiğini kabul ve ifade edin. PKK'nın beli kırılmıştır. Türk milletini terör musibeti ile yaşamaya hiçbir güç odağı alıştıramayacaktır. FETÖ ve PKK adli süreçleri bağımsız ve tarafsız mahkemelerce sonuçlandırılmalıdır. Terörle mücadele hukukun sınırlarına bağlı kalarak icra edilmektedir. Geciken adalet sadra şifa olmayacaktır. FETÖ'nün PKK'nın kökü kazınmalı, kaynağı kurutulmalı.

Terörle mücadele alanında gösterilen başarılar milletimizi haklı olarak sevindirmektedir. 1 Ocak'tan bu yana yapılan 181 operasyon 1162 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İhanetin bedeli hainlere ödettirilmektedir. PKK/YPG'nin beli kırılmıştır. Teröristlerin temizletilmesi konusunda üstün bir mücadele yürütülmektedir. Diken battığı yerden battığı zaman çıkarılacak, terör örgütlerinin kaynak ve üreme alanları yerle bir edilecektir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizle gurur duymak, sonuna kadar destek vermek milli vecibedir.

FETÖ'nün kalıntıları ve kripto elemanları yakalanıp cezalandırılacaktır. Hain teröristbaşı Gülen'in yeğeni olan Selahaddin Gülen, Türkiye'ye getirilmiştir. Vakit adalet önünde hesap verme vaktidir. FETÖ ile ilgili dosya sayısı 58 bin 720'dir. 1780 gündür süren mahkemelerin vicdanı rahatsız ettiğini ikazen söylemek isterim. Yargı reformlarının konuşulduğu bir dönemde FETÖ ve PKK'yı kapsamına alan adli süreçlerin bitirilmesi süratle temin edilmelidir. FETÖ'nün de PKK'nın da kökü kazınmalıdır. Terörle mücadelede hukuk sınırlarına bağlı kalarak icra edilmektedir. Toplumsal huzurumuzun kalıcılığı ve devamlılığı terörün hayatımızdan tamamen çıkarılmasına bağlıdır. Bugün mutfak yanıyorsa yarın söndürürüz. El birliği, güç birliği yaparız. Ekonomideki ağırlıkları birer birer söküp atarız ancak vatan yanarsa, ne karnımızı doyuracak sofra bulabilir.

Domates, Biber, Patlıcan...

"Terörle mücadele cephesini sağlam tuttuğumuz kadar ekonomik kalkınmışlığı da hedeflemeliyiz. Mesela 'domates, patlıcan, soğan yiyemiyoruz' derken, birden hain kurşunları yersek tarihi varlığımızı nasıl koruyabiliriz? CHP yönetimi hangi yangından neyin yenilip yenilmediğinden söz açıyor.

YPG terör örgütünün kendi vatanını koruduğunu, bize de saldırmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, Suriye trajedisinden hiç mi ders çıkarmıyorlar. Rezil senaryoları da mı görmüyorlar? Yatıp kalkıp mutfak demesi, yaklaşan tehlikeleri görmemesi nasıl bir körlüktür. ABD Başkanı olmadan önce Biden 17 Ocak 2020'de New York Times'ta Türkiye'deki muhalefeti desteklemelerini ifade etmesi pastır. Kılıçdaroğlu bu pası alıp, Türkiye'nin kalesine gol atmak için sahaya inmiştir. ABD'nin 2022 bütçesinde savunma harcamalarında terör örgütü PKK'YPG'nin dahil olduğu eğit-donat faaliyeti için fon ayrılması müttefiklik hukukuna karşı şerefli bir tavır mıdır? Bize göre değildir, Kılıçdaroğlu'na sorarsanız mutfaktaki yangını söyler. Bizim kaygımız, sorumluluklarımız vardır. Zillet ittifakına göre devletin ve milletin hakkını savunmak gibi bir gündem söz konusu değildir. Biz böyle değiliz. Herkes eşittir, Türkiye'dir"

Atatürk'e Lanet Okuyan Mürteci Hakkında

"Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizdir, ona laf yoktur. Börk giderse baş gider, baş giderse il gider, iffet gider. Allah muhafaza bir daha da geri gelmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük lamı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. Bugün varsak, bugün hayattaysak, bunun şeref payesi Türk tarih silsilesinde müstesna bir yeri olan aziz Atatürk'ündür. İdeolojik dogmalarla, ilkel bir taassupla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak millete değil ihanete hizmettir. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi açılmışken, büyük bir özlem olan Taksim Camii açılmışken nükseden Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalı, nasıl anlamalıyız? İktidarın millete mal olmuş muhterem eserlerini gölgelemeye, kutuplaşmayı teşvik etmeye kimin ne hakkı vardır? Güzel ve memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığı bir dönemde suyu bulandıran, ortalığa karıştırılan, ortamı kızıştıran, bunu da müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye'nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır. Maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları incelenmelidir. Vaazlarıyla milli birliğimizi yaralamaya, tarihi şahsiyetlerimizi kötülemeyei hiç kimse cüret etmemelidir. Kim Gazi Paşa'ya saldırıyorsa ya soy kütüğünde bir karanlık nokta, ya da mazisinde yüzünü kara çıkaracak bir mahcubiyeti vardır"

 

Bahçeli MHP Grup Toplantısında Konuşuyor