Bahçeli Perinçek'in Gözüne Girdi: Uygur Açıklaması Aydınlık'ın Manşetinde

TAKİP ET

ÇKP propaganda aracı Aydınlık, Bahçeli'nin akıllarda soru işaretleri yaratan Doğu Türkistan konuşmasını manşetine taşıdı.

Cumhur İttifakı ruhu Aydınlık gazetesinin bugünkü manşetinde bir kez daha canlandı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında Doğu Türkistan konusundaki sessizliğini uzun süre sonra bozması Vatan Partisi'nin yayın organı Aydınlık'ın dikkatini çekti.

ÇKP'nin Türkiye servisi şeklinde faaliyet gösteren Aydınlık gazetesinin bugünkü manşeti, "Uygur Meselesine ABD Gözüyle Bakmayız" olarak belirlendi.

Doğu Türkistan ifadesini kullanmaktan imtina eden Bahçeli'nin Çin'in soykırım politikalarına tepki göstermediği gibi konuyu gündeme getiren siyasi rakiplerini eleştirmesi de Aydınlık tarafından takdirle karşılandı. 

"Çin İslam Dünyasını Kuşatıyor"

31 Mart tarihinde Doğu Türkistan'ı manşetine taşıyan bir diğer gazete de Milli Gazete oldu. Saadet Partisi'ne yakın bir çizgi benimseyen gazete, bugün "Çin, İslam Dünyasını Kuşatıyor" manşetiyle çıktı.

Haberin spotunda ise soykırımcı devletin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin ziyaretleri ve Çin'in Pakistan, Türkiye, İran ve Körfez ülkeleri üzerinde kurduğu geniş etki alanına dikkat çekildi.

devlet bahçeli aydınlık mhp doğu türkistan uygur meselesi vatan partisi doğu perinçek