Bahçeli Şaşırtmaya Devam Ediyor: Rabia Kadir'i Türkiye'ye Davet Etti

TAKİP ET

Bahçeli bir süredir şaşırtıyor.

AKP istibdadıyla müttefik olduktan sonra Uygur Türklerine ilişkin açıklamalarda bulunmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta yaptığı TBMM Grup Toplantısı'nda Uygurlara terörist diyen Çin yardakçısı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı hedef almıştı.

Bahçeli bugün Twitter'dan yaptığı açıklamada, Uygur Türklerinin milli liderlerinden Rabia Kadir'in bu konuşmadan sonra kendisine bir mektup yazdığını açıkladı. Bahçeli, "Bu haftaki Meclis Grup konuşmamda, Filistin Devlet Başkanı’nın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti esnasında yaptığı marazi açıklamaları eleştirerek adaletin ve hakkaniyetin yanında durmuştum. Bu konuşmamın geniş bir yankısı olmakla birlikte Sayın Rabia Kadir’in de tarafıma hitaben yazmış olduğu mektubunu okuyunca elbette memnuniyetim daha da artmıştır." dedi.

Bahçeli, Rabia Kadir'i Türkiye'ye davet ederek "Uygur davasının yılmaz savunucusu Sayın Rabia Kadir şu anda ABD’de yaşamaktadır ve yaşı da 80’e ulaşmıştır. Bazı sebeplerden dolayı uzun süreden beri Türkiye’ye giriş yapamamaktadır. Geldiğimiz bu aşamada, Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi en samimi dilek ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır." ifadelerini kullandı. 

 

 

bahçeli rabia kadir uygurlar rabia kadir türkiye mahmud abbas