Bahçeli: Sayın Kılıçdaroğlu, Senden Cumhurbaşkanı Olmaz

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada NATO'ya giriş başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine destek vermeyi sürdürdüğünü belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çürük tahtanın çivi tutmayacağı açıktır. Geçen hafta Türkiye’de muhataplarıyla müzakere masasına oturan İsveç heyetine aynı günde terörist Salih Müslim’i devlet televizyonuna çıkarıp konuşturacak kadar küstahtır, art niyetlidir" dedi.

İki ülkenin PKK ve PYD'yi kınaması ve Türkiye'nin iadesini istediği teröristleri derhal teslim etmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Biz 12 Ada'yı unutmadık, unutmayacağız, bir gün asıl sahibine geçeceği günleri de mutlaka göreceğiz. Türkiye’ye 12 Ada üzerinden silah gösterilmektedir. Ege’de sınır ve egemenliği devredilmemiş adalar meselesi Türkiye ve Yunanistan arasında çözülmeyi bekleyen, gün geçtikçe de  karmaşıklaşan en ciddi sorunlardan birisidir. Karşımızdaki bu soruna stratejik de baksak, iyi komşuluk hukuk açısından da yaklaşsak bize göre sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde yeni bir harekatın mecburiyet haline geldiğini belirten Bahçeli, "Sınırlarımıza paralel şekilde bulunan bir terör devleti kurmak için mekik dokuyan zehirli yılanların başının koparılması hakkımızdır, hukukumuzdur" dedi.

Kılıçdaroğlu'na Hapis Tehdidi

Demirtaş'a destek verdiği için Kılıçdaroğlu'na hapishaneyi işaret eden Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu, anlaşılan aklın başından gitmiş, çok istekliysen, terörist Demirtaş’ın hasretini ziyadesiyle çekiyorsan, Kavala olmadan yaşayamam diyorsan, biraz daha devam et, sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağı atarsın, nihayet çulunu serer, duvara da halını asarsın. CHP yönetimi kökünden kopmuş, tarihsel kimliğinden bütünüyle ayrılmıştır. Artık HDP’nın, PKK’nın, FETÖ’nün boşalttığı her alanda kademeye giren, terörizmin hedeflerini sırtlayıp taşıma rezaletinin başını çeken kervan başı CHP yönetimidir. Sorarım sizlere, bu tablo zillet değil midir? Hıyanet değil midir? Zillete ve hıyanete refakat eden bir CHP yönetiminin Türkiye’nin geleceğinde söz ve pay sahibi olması mümkün müdür?" dedi.

"Kılıçdaroğlu, Senden Cumhurbaşkanı Olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine de yüklenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hiçbir konuda Türkiye'nin yanında değiler" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi davası tutuklusu Osman Kavala'ya verdiği destek nedeniyle eleştiren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'Biz savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Sayın Kılıçdaroğlu, o parti, bu parti değildir. Yani bugünkü CHP ile Atatürk'ün partisi arasında en küçük bir benzerlik kalmamıştır. Bu aşamada CHP ve HDP birbirine iltihak etmiştir. Aralarındaki sınır çizgisi silinmiş, CHP'nin ön kapısından giren HDP'nin arka kapısından çıkacak hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Sayın Kılıçdaroğlu, fazla zorlama yoksa kayışı koparacaksın, senden cumhurbaşkanı olmaz" diyen Bahçeli, "Aziz milletimiz buna asla müsaade etmez, edemez, etmeyecektir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli kemal kılıçdaroğlu fazla zorlama senden cumhurbaşkanı olmaz