Bahçeli: Yağsız Yemek Olur da Yarınsız Türkiye Olmaz

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli, yağ kuyruğuna giren vatandaşlara akıl verdi.

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rusya'nın Türkiye'ye yağ taşıyan gemilerin Azak Denizi'nden çıkışına izin vermemesi ve yağ fiyatlarının artacağı söylentisi üzerine marketlerde izdiham oluşmuştu. Partisinin grup toplantısına konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yağ kuyruğuna giren vatandaşlara "Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz" dedi. 

Ayçiçek Yağı Meselesi

"Talebi kamçılayarak ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla birlikte internette oluşan kara borsada sanki altın satar gibi yağ satanlar, onurlarını da satmışlardır. 5 litrelik yağın fiyatı bir gün içinde 150 lira sınırına dayanmıştır. İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletimizin asaletine yakışmayan ilkel görüntüler, herkesin hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Sosyal medya üzerinden provokasyon rüzgarı estirilmiştir" diyen Bahçeli, "CHP yönetiminin bu yalana sarılarak, 'Yönetemiyorsunuz sebep yağ fiyatları' bühtandır, alçak bir kumpastır. Siyaset yapmak soysuzluğa hizmet etmek demek değildir. Sanal ve sipariş yağ krizinin orkestra şefi yine CHP olmuştur. Bu kadar mı nefret dolusunuz, bu kadar mı öfkenize yenildiniz. CHP'liler diyor ki, millet evine yağ alamaz hale gelmiş" ifadelerini kullandı.

CHP'ye Hakaretler

"Bugünkü CHP varken, düşmana gerek yoktur" diyen Bahçeli "Zalimlerin vekaleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin eli CHP'nin üzerindedir. Dünyanın bu zorlu döneminde ülkemizde fitneye muhafızlık yapmak adamlık, mertlik, insanlık değildir. Kılıçdaroğlu sorun çözme konusunda iddialıyım demeyi bıraksın, CHP'nin ağırlaşan sorunlarını çözmeye çalışsın. Ucuz yağ alabilmek için marketlere yığınak yapılması, insanlarımızın telaşlanması bize yakışmayan köhne görüntülerdir. Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz" şeklinde konuştu.

devlet bahçeli mhp yağ ayçiçek yağı