Bahçeli'ye Açık Mektup Yazan Yahnici'den Açıklama

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye bir açık mektupla seslenen eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici, Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından MHP'nin efsanevi lideri Türkeş'in doğum günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve emrindeki grup tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrasında yaptığı açıklama nedeniyle ihraç edilmek üzere disipline sevk edilmişti.

Bunun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hitaben bir açık mektup yazan Yahnici, "çok eski dostum" diye seslendiği Bahçeli'ye kısa bir süre önce uğradığı ve kimseye açıklamadığı saldırıyı hatırlatarak çok dikkat çekici ifadeler kullanmıştı.

Şevket Bülend Yahnici'den Devlet Bahçeli'ye Açık Mektup


Konuya ilişkin bir yazılı yapan Yahnici, Ziya Paşa'nın "İdrak-ı maali bu küçük akla gerekmez/Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez..." mısralarıyla "Türk milliyetçiliği davasına gönül vermiş camianın değerli mensupları"na seslendi.

Yahnici açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"20/12/2021 tarihinde tarafıma yapılan bir tebligat ile MHP'den ihraç edilmek üzere İl Disiplin Kuruluna sevkedildiğim bildirildi ve savunmam istendi.

Ben, 22/12/2021 tarihinde ekte bilgilerinize sunmakta olduğum mektubu gönderdim. Bütün eski ve yaşanmış örneklerde de olduğu gibi, bu prosedürün bir anlamı olmadığı (karşı taraf itibarıyla) açıktır. Ben ne savunma yaparsam yapayım, onların kafalarına koyduklarını yapacakları tartışmasızdır. 

Tebligata konu yazının şekle, usule, edebe ve adaba, akla, mantığa, hukuka uygunluğu hususunu tartışmaya açmaya gerek bile duymuyorum.

Parti olarak bana ne denilmekte ve yapılmakta oldugu ile benim Partiye diyeceklerim hususunda camianın ve kamuoyunun bilgi sahibi olması gerektiğini düşündüğüm için hali hazırda da ileride de yazıp soylediklerimi paylaşacağım.

Bunu sosyal, siyasi, ahlaki bir sorumluluk olarak görmekteyim.

Bu siyasi harekette Türkeş Rahmetlinin Özel Kalem Müdürü, Basın Müşaviri, avukatı, İlçe Başkanı, MYK üyesi, Parti Sözcüsü, MÇP ve MHP'de Basın ve Propaganda Başkanı ve Sözcü olarak görevler yaptım. Gün geldi Tüzük yazdım, Program yazdım, seçim beyannamelerini yazdım(emektar daktiloyu saklıyorum).

Bu açıdan ne yazacağımı, söyleyeceğimi, yapacağımı camiamla paylaşmamin zaruret olduğuna inanıyorum.

Şimdilik, Sayın Bahçeli'ye gönderdiğim bahis konusu mektubu bilgilerinize sunuyorum. Süreç devam ediyor...Hep beraber yaşayacağız. Selam ve saygılarımla.

Şevket Bülend Yahnici 
CKMP üyesi,   
MHP Basın Müşaviri (12 mart evveli),
Ülkü Ocakları Basın Sözcüsü,
Altındağ İlçe Başkanı 
(1973) Başbakanlık Özel Kalem Müdürü/Müşavir (1975-1978)  
1977 seçim Beyannamesi yazımı,           
Parti Basın Müşaviri, Sözcüsü, Avukatı
1987 MÇP Basın ve Propaganda Başkanı,
MHP Genel Başkan Yardımcısı, 
1997 MYK Üyesi ve Parti Sözcüsü ,
1999 Gn. Bşk. Yard. 21. Dönem Ankara Milletvekili"

şevket bülend yahnici açık mektup açıklama devlet bahçeli mhp