Bahçeli Yine Çark Etti! 'Yerli ve Milli' İYİ Parti Tenzili Rütbe ile Yine FETÖ'cü Oldu

TAKİP ET

Akşener'in eleştirilerine cevap veren Bahçeli, İYİ Parti'yi bir kez daha FETÖ ile işbirliği yapmakla suçladı. Bahçeli'nin küçük ortağı olmaktan gocunmadığını söylediği Cumhur İttifakı çatısı altında İYİ Parti için daha önce 'yerli ve milli muhalefet' yorumu yapılmıştı.

MHP'deki kongre krizinin ardından genel başkanlığa adaylığını koyan isimlerden Meral Akşener'in öncülüğünde ve diğer adaylar Koray Aydın ile Ümit Özdağ'ın desteğiyle 2017 yılında kurulan İYİ Parti'nin titri aradan geçen yıllara rağmen tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kuruluş sürecinde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından uzun süre adı telaffuz edilmeyen, MHP cenahı tarafından ise ısrarla "İP" olarak adlandırılan parti, seçim atmosferi boyunca Cumhur İttifakı mensuplarının kendisine 'FETÖ projesi' ve 'PKK işbirlikçisi' ithamlarını yöneltmesinden sıyrılamadı.

Çarkın ilk olarak kırıldığı tarih, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Evinize dönün" çağrısı yaptığı 2020 yılının son günleri oldu. Bu açıklamayı Partili Cumhurbaşkanı'nın İYİ Parti'yi 'yerli ve milli muhalefet' olarak tanımlaması takip etti. Tabanda büyük şaşkınlık yaratan ve İYİ Parti ile Cumhur İttifakı'nın adının beraber anılmasına neden olan süreç, Akşener'in muhalefetteki safları sıklaştırma adımlarıyla çok sürmeden kapandı. Buna karşın Cumhur İttifakı'nın CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve HDP için tercih ettiği sert sözleri, İYİ Parti'ye yönelttiği eleştirilerde kullanmadığı da görüldü.

Söz konusu çağrıların altında bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli ise gündem değiştiren bu çıkışlarını unutarak "İP" ifadesini kullanmakta ısrarcı oldu. Gelinen noktada Bahçeli, bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında İYİ Parti'ye özel bir yer ayırdı ve partinin kuruluş sürecindeki tutumuna geri döndü.

Bahçeli, konuşmasında Akşener'i "iplikçi başı" diye andı. Partisine yöneltilen "küçük ortak" ithamından 'gocunmadığını' belirten Bahçeli, "Biz küçük ortaklıktan gocunmuyoruz. Büyüklüğün Allah'a mahsus olduğu inancındayız. Küçük diye hafife aldığı partimizi FETÖ oyunlarıyla ele geçirme oyunlarını unutmuş değiliz. Biz küçüğüz ama rabbim kimsenin küsuratı yapmasın" diye konuştu.

Erdoğan'ın 'yerli ve milli' dediği, Bahçeli'nin ise bir terör örgütüyle iltisaklı şekilde oyunlar kurduğunu öne sürdüğü İYİ Parti'nin neden MHP'ye yeniden davet edildiği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

ip iyi parti mhp fetö meral akşener devlet bahçeli recep tayyip erdoğan akp yerli ve milli muhalefet evine dön çağrısı kongre krizi istifa yeni parti grup toplantısı küçük ortak