Bahçeli'den Danıştay'a 'Andımız' Tepkisi: Danıştay Bu Yanlıştan Dönmelidir

TAKİP ET

İktidar ortağı MHP'nin lideri Devlet Bahçeli, Danıştay'ın aldığı 'Andımız' kararını eleştirdi.

İktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın okullarda "Andımız"ın okunması yönündeki kararı bozmasını eleştirdi.

Danıştay'a 'bu kararından dönmesi' yönünde çağrı yapan Bahçeli, "Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır, Danıştay bu yanlıştan dönmelidir" şeklinde konuştu.

İktidar ortağı AKP'ye konuyla ilgili herhangi bir eleştiride bulunmayan Bahçeli, söz konusu kararla ilgili "Türkiye’nin çok hassas bir döneminde, geçtiğimiz Cuma günü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu sorumsuzca, şuursuzca, haktan ve hukuktan mahrum bir şekilde, adeta yangına körükle gider gibi, 8.Daire’nin kararını bozduğu medyaya yansımıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

devlet bahçeli danıştay akp andımız mhp karar eleştiri eleştirdi bu yanlıştan dönmelidir andımız okunmayacak tepki çıkış pimi çekilmiş bomba