Bahçeli'den Ekonomi Eleştirisi

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli öğretmenler gününe değindiği sırada ekonomi eleştirisi yaptı. Bahçeli "Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldığında kirasını nasıl ödeyeceğini, nasıl geçineceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen bir öğretmenin verimli olması mümkün değildir. Öğretmenlerimiz huzurluysa öğrencilerimiz de huzurlu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Akşener'in "Yüzde 50+1'in Muhatabı Bahçeli'dir" Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Yüzde 50+1 sorusunun muhatabı sayın Bahçeli'dir" açıklamasına yanıt veren Bahçeli, "İP Başkanı 50+1 sorulmasını istemiştir gazetelerde de hala konuşulmaktadır. Şimdi beni iyi dinlesinler onlara 50+1 anlatayım da biraz ders alsınlar. Bu konuyu sündürmesinler. Cumhurbaşkanının iki turlu seçimle doğrudan halk tarafından gerli oyların salt çoğunluğuyla yani yüzde 50+1 oyla seçilme kuralı anayasa değişikliği ile kabul edilmiştir. Yüzde 40 dillendirmek başkalarının değirmenine su taşımaktır" dedi.

Hükümetin Ekonomi Politikası Bizce Doğru

"Yüksek enflasyon faiz kur çaprazı karşımıza çıkmaktadır" diyen Bahçeli, "Türkiye bir karar vermek durumundadır, Ya döngüyü kabul edeceğiz ye da yüksek faizle mücadele edeceğiz. Bize göre hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur. Bunun üzerinden polemik yaratmak, 'bittik, tükendik' demek felaket tellallığıdır" diye konuştu.

TCMB'nin Bağımsızlığını Tartışmaya Açmak Milli İradenin Gereğidir

"Türkiye faizden kurtulmalıdır. Faiz geleceğimizden çalmaktır. Bize göre ekonomi politikası doğrudur, bittik, tükendik demek felaket tellallığıdır" diyen Bahçeli, "Geldiğimiz bu aşamada yeni yönetim sistemi kapsamında Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunu tartışmaya açmak hem demokrasi hem milli iradenin gereğidir. IMF ve faiz lobisinin oyunlarıyla daha fazla mesafe alamayız. Özerk ve bağımsız kurumlar milli iradenin üzerinde olamaz" ifadelerini kullandı.

Erken Seçim Yok

"Siyaseti ekonomiden, ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz. Ekonomi sadece ekonomi olmaktan çıkmış, pek çok değişkenin tesiri altına girmiş, şayet kontrol sizde değilse baskı aracına dönüşmesi de kaçınılmaz hale gelmiştir" diyen Bahçeli, "Ekonomiden anlamayan cahillerin tek söylediği, erken seçimdir. Erken seçim falan yoktur, seçimler 2023 Haziran ayında yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

devlet Bahçeli'den Ekonomi Eleştirisi Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldığında kirasını nasıl ödeyeceğini nasıl geçineceğini borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen bir öğretmenin verimli ol