Bahçeli'ye 'Kapatılsın' Dediği TTB'den Yanıt Gecikmedi

TAKİP ET

MHP lideri Bahçeli'ye kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması gerektiğini savunduğu Türk Tabipleri Birliği'nden yanıt geldi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Twitter üzerinden #İyikiTTBvar etiketiyle başlatılan çalışmayla Bahçeli'nin çağrısına tepki gösterilirken TTB'den gelen açıklamada da "#İyikiTTBvar Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki – etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var" denildi.

Bahçeli Ne Demişti?

TTB'nin mensuplarına siyah kurdele takma çağrısında bulunması üzerine MHP lideri Bahçeli, söz konusu çağrıyı "zehirli ve zillet bir komplo" olarak tanımlamış ve şu açıklamayı yapmıştı:

"Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır."

ttb türk tabipleri birliği mhp devlet bahçeli siyah kurdele zehirli ve zillet bir komplo #iyikittbvar