Bakan Akar Kaş'ta: Provakasyondan Kimseye Fayda Yok

TAKİP ET

Yunanistan'ın Meis adasını silahlandırması üzerine Antalya'nın Kaş ilçesine giden Bakan Hulusi Akar, açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Meis adasına iyiden iyiye yerleşmesi ve adayı silahlandırarak provakasyonu tırmandırması üzerine adanın tam karşısında yer alan Antalya'nın Kaş ilçesine giden Milli Savunma Bakanı Akar, bölgeden açıklamalarda bulundu. Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle; 

"Adalar anlaşmalara aykırı olarak Yunanistan tarafından silahlandırıldı. Egemenliği anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş adalar var. Maalesef Yunanistan her şeyi kendi menfaatine göre yorumlamakta. Bunların takipçisiyiz.

Bugüne kadar gelmiş faaliyetlerin mahkeme kararlarına uygun şekilde gerçekleştirilmesini ve oldu bittilere getirilmemesini istiyoruz. Biz buradaki sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Biz burada bunları söylerken diğer tarafta maalesef Yunan tarafı adalara asker getirip götürmeye devam ediyor.

Meis Adası’na sanki kutlama için başka ada kalmamış gibi sürekli buralara gelinmesi tabi bizleri Türk kamuoyunu rahatsız eder biz bunları provokatif kışkırtıcı olarak görüyoruz. Silahlanma yarışı başladı Fransa kışkırtıyor. Meis Adası’nın silahtan arındırılması lazım. Bizim hak ve hukukumuzun tanınması lazım. Macron'un öncülüğünde burada bir tahrik ve kışkırtıcılık var.

Kışkırtmanın, provokasyonun kimseye yararı yok."

Meis Adası Kaş Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı