Bakan Çavuşoğlu: Bazı Arama Kurtarma Ekipleri İle İlgili İftiralar Atıldı; Bu Ülkelere Ayıp Ediyoruz

TAKİP ET

"Maleseef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız ve sosyal medya kullanıcılarımız. Bundan ne elde ediyorlar bilmiyorum ama bu ülkelere ayıp ediyoruz"

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç ile bakanlıkta bir araya geldi.

AKP'li Çavuşoğlu ve Konakoviç, bakanlıktaki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin, "Dost ve kardeş Bosna Hersek'in ülkemizle dayanışmasını göstermek için bu ziyareti gerçekleştiriyorlar. Bosna Hersek'in 234 kişilik 13 arama- kurtarma ekibi depremin hemen ardından Türkiye'ye geldi, 26 kişiyi enkazdan kurtardılar. Çadır gönderdiler, nakdi yardım taahhüdünde bulundular. Zor günlerden geçiyoruz; ama dayanışma milletimize güç veriyor, var olsunlar. Bosna Hersek ile tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel konuları da değerlendirme fırsatı bulduk. Kardeşim Konakoviç, görüşmemizden sonra Hatay'a geçecek, orada bulunan Bosna Hersek arama- kurtarma ekibi ile de bir araya gelecek" dedi.

"Bundan Ne Elde Ediyorlar Bilmiyorum"

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışından yardım amaçlı gelen arama kurtarma ekiplerine ilişkin sosyal medyada yer alan iddialar hakkında "Bazı arama kurtarma ekipleri ile ilgili iftiralar atıldı. Maleseef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız ve sosyal medya kullanıcılarımız. Bundan ne elde ediyorlar bilmiyorum ama bu ülkelere ayıp ediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Şu anda arama kurtarma ekibi bakımından sahada bulunan ülke sayısı 76, personel 7 bin 607, ekip göndermesi beklenen 2 ülke daha var. 712 personel daha gelecek" diyen Çavuşoğlu "Şu ana kadar 12 ülkeden arama kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayarak ülkelerine döndüler" diye ekledi.

mevlüt çavuşoğlu arama kurtama çalışmaları yabancı arama kurtarma ekipleri