Bakan Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya 'Turizm' Mesajı: Turistin Görebileceği Herkesi Mayıs Sonuna Kadar Aşılayacağız

TAKİP ET

Alman mevkidaşı ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'ya "Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" vaadi verdi.

Almanya'da Alman mevkidaşı Heiko Maas ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuştu.

Libya'daki duruma ilişkin yorumda bulunan Çavuşoğlu, "İki gün önce ben de Libya'daydım. Libya'da yeni kurulan hükümete destek vermemiz lazım. Ülkede bulunan çok sayıda yabancı ve paralı askerin çekilmesi konusunda hem fikiriz. Libya'ya verilen desteğin geri çekilmesi doğru değil. Yabancı savaşçı ile meşru mevcudiyet karıştırılmamalı" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya 'Turizm' Vaadi

Türkiye vatandaşlarının evlere kapatılıp turistlerin kısıtlamalardan muaf tutulması dünya basınında alay konusu olmuşken, Çavuşoğlu, Avrupa'ya bir de 'aşı vaadi' verdi.

Çavuşoğlu, açıklamasında "Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" şeklinde konuştu.

mevlüt çavuşoğlu dışişleri bakanı açıklama vaad turizm vaad mesajı turizm turistin görebileceği herkesi aşılayacağız mayıs sonuna kadar almanya ziyaret alman mevkidaşı basın toplantısı aşılama tam kapanma