Bakan Ersoy, Müzik Yasağının Kabinede Değerlendirmeye Alınacağını Söyledi

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gece yarısından sonra uygulanan müzik yasağının kabinede yeniden ele alınacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuk olduğu bir televizyon programında müzik yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın keyfi isteği üzerine getirilen yasağın kademeli olarak getirildiğini ve buna bağlı olarak kademeli şekilde kaldırılacağını söyleyen Ersoy,  "İlk normalleşme başladığında müzik saat 19.00'a kadardı, sonra vaka sayılarındaki düşüşle birlikte ikinci aşamaya geçildi ve saat 21.00 olarak açıklandı. Sonra üçüncü aşamaya geçilerek 24.00 olarak açıklandı, yani her dönem bir önceki döneme göre rahatlatılarak uygulandı. Tekrar veriler ve rakamlar değerlendirilip Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kabine tekrar bir karar alacak" dedi.

Aynı yasağın İngiltere ve Almanya'da da olduğunu söyleyen Ersoy, müzik yasağının 'mantıklı bir karar' olduğunu iddia etti.

Gönlümdeki Hedef 23 Milyar Dolar 

Ersoy, turizm hedeflerini revize ettiğini ve beklentilerini yükselttiklerini belirterek,  "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir" ifadelerini kullandı.

Ersoy, aşılamanın hızla ilerlemesi ve vatandaşların kurallara uyması durumunda Türkiye'nin hızlı bir şekilde tam normalleşmeye geçebileceği ekledi.

 

gece yarısı müzik yasağı kültür turizm bakanı mehmet nuri ersoy