Bakan Gül: Daha Özgürlükçü (!) Bir Sivil Anayasa

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ekonomiyi görmezden gelerek Türkiye'nin en önemli gündeminin yeni anayasa olduğunu söyledi.

Gül, 1982 Anayasası'nın kabul edildiği günden itibaren tartışıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özünde milletimizin mayası olan yeni bir anayasa yarınlarımıza, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Anayasa'da 19 defa 184 değişiklik yapılmasına rağmen buna tam bir demokratik anayasa diyebilmemiz mümkün değildir. Çünkü temelinde vesayet, millete ve milletin seçtiklerine güvensizlik; özünde 12 Eylül vardır. Artık bu tabloyu değiştirmenin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına daha özgürlükçü, daha demokratik ve tamamen kendi iradesiyle milletimizin yaptığı sivil anayasayla girmeyi hak ediyoruz."

Yeni anayasanın hazırlanış sürecine bütün parti, STK ve vatandaşların katkı vereceğini ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetimizin, devletimizin tüm kazanımlarına, demokratik niteliğine ve cumhuriyetimizin bu anlamda temel kurucu değerlerine sahip çıkarak, onları koruyarak; devletin ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tahkim ederek; demokrasimizi güçlendirerek yeni yüzyıla yeni bir anayasayla daha demokratik, daha özgürlükçü, daha kuşatıcı bir toplumsal sözleşmeyle girmeyi hepimiz ümit ediyoruz."

Abdulhamit Gül Adalet Bakanı Yeni Anayasa Anayasa