Bakan Işıkhan: SGK'ya En Borçlu 5 Belediyenin Tamamı CHP'ye Ait

TAKİP ET

Bakan Işıkhan, SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'ye ait belediyeler olduğunu açıkladı. ABB'nin ise en borçlu belediye olduğunu belirtti.

AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'nın Keçiören ilçesinde AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde konuştu. 

Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'na en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu belirtirken en borçlu belediyenin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB)'nin olduğunu açıkladı.

'ABB'nin Borcu Son 5 Yılda 20 Katına Çıkmış Durumda'

Işıkhan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumumuza en borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'ye aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK'ya en borçlu belediye. Ankara Büyükşehir Belediyesi, devlete prim borçlarını dahi ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır. Bunun herhangi bir yatırımla, icraatla açıklanabilecek bir tarafı olmadığını tüm Ankaralılar ve Ankara'da yaşayan bir kardeşiniz olarak ben de biliyorum. Çünkü Ankara'nın son 5 yılı elle tutulur tek bir yatırım olmadan, tek bir icraat olmadan geçti. Diyorlar; 'Ankara yavaşladı.' Hiçbir icraat yapmadan bu kadar borç yapmak da bunun en net göstergesidir. Fevkalade bir kadrolaşmayla belediyeye aldıkları işçilerin sigorta primlerini ödemiyorlar. Devlete prim borçlarını ödemeyen bu belediye başkanları, millete hizmet borcunu nasıl ödeyecek? Maalesef konuştukları her şey yalanlarla dolu. İşte CHP belediyeciliği bu maalesef. CHP siyaseti, yalan siyasetidir. CHP'nin belediyeciliği de talan belediyeciliğidir. Siyaseti yalan, belediyeciliği talan bir CHP. İnşallah Keçiören'i de Ankara'yı da diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle; çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız. Bu dava için ortaya koyduğunuz özverinin şahidi olarak, Keçiören'in Turgut Altınok başkanımızla geçen eser ve hizmet dolu yıllarından sonra Zafer Çoktan başkanımızla tekrar belediyecilik tarihinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Büyükşehir'de de Turgut Altınok başkanımız inşallah Ankara'yı AK Parti belediyeciliğiyle yeniden buluşturacak, Cumhur İttifakı'nın milli duruşuna yeniden kavuşturacak. Sefer ve gayret bizden, zafer Allah'tandır."

 

Vedat Işıkhan SGK borçlu belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi mansur yavaş chp chpli belediyeler