Bakan Kasapoğlu: KYK Borçları Konusunda Gençlerimizi Mağdur Etmeyeceğiz

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK kredi borçlarına ilişkin açıklama yaptı.

KYK kredi borçlarına ilişkin bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceğiz. İlk Kabine sonrası Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak" ifadelerini kullandı.

KYK kredi borçlarının yüzde 130'u aşan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) üzerinden faizlendirilmesiyle birlikte gençlerin KYK kredi borçları yüz binlerce liraya ulaşmış ve bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.

"Bu Faiz Değil"

Buna ilişkin bir soruya cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Eski adı TEFE yeni adı Yurt İçi Tüketici Fiyat endeksi. Bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç" dedi.

"Erdoğan Açıklayacak"

"Gençlerimizi biz hiçbir zaman mağdur etmedik ve az önce de bahsettim. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli" diyen Kasapoğlu, "Bakanlık olarak detaylıca çalıştık ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi, bundan sonra da en güzey şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımlarımızı atacağız. İlk Kabine Toplantısı sonrasında sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle paylaşacak" ifadelerini kullandı.

gençlik ve spor bakanı mehmet muharrem kasapoğlu kyk kredi borçları konusunda gençlerimizi mağdur etmeyeceğiz recep Tayyip Erdoğan