Bakan Koca, AKP Kongreleri için Vatandaşı Suçladı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP kongrelerinde mesafe kurallarına riayet edilmediği için vatandaşın suçlu olduğunu ima etti.

Bugünkü basın açıklaması sırasında bir basın mensubu, parti kongreleri ve maçlardaki locaların kalabalık olması hakkında Bakan Koca'ya görüşlerini sordu. Bakan, konu hakkındaki görüşlerini açıkça ifade etmekten kaçınırken vatandaşların söz konusu kongrelerde mesafe kurallarına riayet etmediğini söyledi:

"Toplantılarla ilgili, maçlarla ilgili kendi özel durumumu ben dün açıklamıştım. Toplantılarla ilgili de genel olarak biz, salgında bulaşın nasıl olduğunu biliyoruz ve ilk günden itibaren salgında bulaşın yakın temasla birlikte daha da arttığını hep anlatır olduk. Bunu, vatandaşımız bu bulaşı biliyor. Özellikle de vatandaşımıza kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak kalmalarını özellikle ifade etmiştik. Dolayısıyla bu anlamda, bu bilgilendirmede bir değişiklik yok. Bunun üzerine daha fazla bir şey söylemem de herhalde fazla olur."

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında tertiplenen kongreler, kapalı alanda, salonlar "lebaleb" dolu bir hâlde geçiriliyor. Bakan Koca'nın açıklamasına göre suçlu olan vatandaşlara, AKP kongrelerinde mesafe kurallarına ve Çin virüsüne yönelik alınan tedbirlere riayet etmedikleri için idarî para cezası uygulanıp uygulanmadığı ise merak ediliyor.

AKP Kongreleri Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Bakan Koca Çin Virüsü Covid-19 Tedbirler Sosyal Mesafe