Bakan Koca Aracı Yok Dedi Sinovac Yalanladı

TAKİP ET

Çin merkezli firma Sinovac, Coronovac isimli aşısının, Türkiye ve Azerbaycan'a 'Keymen' firması tarafından dağıtılacağını açıkladı.

Sinovac, Çin virüsü aşısının Türkiye ve Azerbaycan'daki dağıtımıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Sinovac, aşının dağıtımının Keymen firmasına ait olduğunu duyurdu. Sinovac tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Keymen, Sinovac'ın Türkiye ve Azerbaycan'daki özel dağıtıcısı. Sinovac tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının satın alınması ve temini ile ilgili olarak Türkiye ve Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile doğrudan görüşür ve müzakere eder. Keymen, Türkiye'de Sinovac'ı temsil eder, Devlet Malzeme ofisi (DMO) de Türkiye'yi temsil etmektedir."

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in, 20 gün önce ortaya attığı Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiği iddiasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Devlet Malzeme Ofisi (DMO) doğrudan alacak, aracı yok” diye yalanlamıştı. Ancak CHP’li Murat Emir ise Bakan Koca’nın yalan söylediğini ileri sürerek, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla iddiasının doğrulandığını belirtmişti.

Bakan Koca, iddialardan sonra, "Çin’den ithal getirilen aşılarda Keymen İlaç’ın aracı firma değil Sinovac’ın Türkiye distribütörü" dedi.

covid corona coronavirüs covid19 covid-19 korona koronavirüs virüs korona virüs çin virüsü çin yarasa dünya sağlık örgütü dsö sağlık kurulu üye üyesi sağlık kurulu üyesi fahrettin koca sağlık bakanı sağlık