Bakan Koca: Bundan Sonra Aşı Bu Kadar Geldi Şu Kadar Gelecek Demeyeceğiz

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bundan sonra "aşı bu kadar geldi şu kadar gelecek" şeklinde açıklama yapmayacaklarını duyurdu.

Çin Virüsü aşılamasının ikinci dozu bugün başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi açıklamada bulundu. 2,8 milyon kişinin ilk doz aşılanmasının tamamlandığını aktaran Koca, "Amacımız nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu. 

Koca,"Önümüzdeki süreçte aşılama tedariğiyle birlikte takvimi genişleteceğiz" diyerek bu dönem için daha önce 50 milyon doz aşı için sözleşme yapıldığını aktardı.  Ayrıca son iki gündür Türkiye'ye yeni aşıların geldiğini belirten Koca, bundan sonra "Aşı bu kadar geldi, şu kadar gelecek" şeklinde bir açıklama yapmayacaklarını duyurdu. 

Bakan Koca, şimdiye kadar 15 milyon doz aşının temin edildiğini ve 100 milyondan fazla aşı için anlaşmaların tamamlandığını aktardı. Aşı konusunda alınan eleştirilere de değinen Sağlık Bakanı "Aşı tedariğinde tüm ülkeler zorluk yaşamaktadır. Buna ürettiği aşılar kullanıma giren ülkeler dahil. Her konuda eleştirildik, yaptıklarımız eksik ya da fazla bulundu. Her bir eleştiriyi 'Yönetimi daha iyi nasıl yapabiliriz' fikriyle sahiplendik ve birlikte daha iyisini başarmak için kullandık" şeklinde konuştu.

koca fahrettin koca sağlık bakanı aşı aşılama aşılanma korona pandemi çin virüsü ne kadar aşı gelecek duyurulmayacak açıklama pfizer biontech coronavac şu kadar geldi bu kadar gelecek