Bakan Koca 'Çin Menşeli Çin Virüsü Aşısı Zorunlu Olacak' İddiasına Açıklık Getirdi

TAKİP ET

Şubat'a kadar 50 milyon doz alınacağı açıklanan CoronaVac aşısını olmanın zorunlu kılınacağı yönündeki iddiaya dair Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısında "Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim" sonucuna vardıklarını söyledi.

Dünya genelinde en fazla günlük vakanın tespit edildiği ülkelerden biri olan Türkiye, aşı uygulamasının başlamasına günler kala akıllardaki soru işaretlerini tartışmaya devam ediyor. Bütün dünyanın aksine Batı ülkelerinde geliştirilen aşılar yerine neden daha pahalı bir fiyata Çin menşeli CoronaVac aşısını temin ettiği sorgulanan hükumet adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'ın bu kaygılar doğrultusunda en çok sorulan "Aşı olmak zorunlu hale getirilecek mi" sorusunu yönelttiği Koca, "Bu konuyu Bilim Kurulu’nda ele aldık. Vardığımız sonuç şu oldu: Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim. Hangi aşıların hangi yöntemle üretildiğini, hangi yöntemin daha iyi bir yöntem olduğunu vatandaşımıza anlatacağız. Aşının menşeine değil de yöntemine odaklanılması gerektiğini anlatacağız" yanıtını verdi.

fahrettin koca sinovac coronavac koronavirüs çin virüsü covid-19 aşısı aşının menşei çin menşeli aşı