Bakan Koca'dan Adana Samsun ve Ordu'ya Vaka Sayısında Yüzde Yüz Artış Uyarısı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; son iki haftada Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100, İzmir ve Konya'da yüzde 50 vaka artışı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya İl Sağlık Müdürleriyle görüşerek salgınının seyri değerlendirdi.

Görüşme sonunda konuşan Koca, son iki haftada Adana, Samsun ve Ordu'da %100, İzmir ve Konya'da %50 vaka artışı olduğunu belirtti. Koca aynı zamanda sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına dikkat çekip sınavımızın devam ettiğini söyledi.

Bakan Koca, Twitter hesabından "Son iki haftada İzmir ve Konya'da %50 vaka artışı; Adana, Samsun ve Ordu'da %100 vaka artışı var. Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

fahrettin koca adana samsun ordu 3 ile uyarı sağlık bakanlığı vaka sayısı izmir yüksek vaka uyarısı çin virüsü koronavirüs salgın sokağa çıkma yasağı sağlık çalışanları